Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Gelderland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Gelderland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-GelderlandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Gelderland via E-mail. Klik hier.

Hulp nodig bij Internationale contract verbreking

[Gesteld op: 06-11-2009]

Toelichting:
Wij zijn een NLs gezin wonend in Cambodja en hebben in September een interview gehad in IndonesiŰ bij een Indonesische stichting, waarvan de director Belgisch is. Zij hebben mij mondeling aangenomen en later is dit verwoord naar een MoU. Alle afspraken staan in de MoU en in de notulen, maar zijn niet ondertekend. De emails die uitgewisseld zijn duiden op miscommunicatie dat iedere keer telefonisch is rechtgezet. Ik was 1 jaar werk gegarandeerd en daarbij kon mijn vrouw op vrijwilligersbasis ook aan de slag daar.

Nu zien zij af van het inhuren van ons door plotselinge geldproblemen die niet aan de orde waren toen wij het interview aflegde. Wij hebben onze banen en huur opgezegd in Cambodja, onze spullen verkocht en alle voorbereidingen getroffen wat ons veel geld gekost heeft. Ik heb een baan bij USAID afgeketst en mijn vrouw kan niet meer terug naar haar huidige positie. Gezien wij een 5 maanden oude dochter hebben, was ons belooft dat ook arrangements voor haar gemaakt zouden worden. Mijn vrouw is Cambodjaanse en mijn kind en ik hebben de NLse nationaliteit.

Kunnen wij nu een schadevergoeding eisen van deze organisatie? Hoe werkt dit juridisch gezien sinds de stichting Indonesisch is, de eigenaar/director Belgisch is en ik Nederlands zijn? Wij zitten nu diep in de problemen en kunnen ons na ons bezoek aan NL tot 3 Jan. niet meer vestigen in Cambodja, NL of IndonesiŰ. Sinds ik alle correspondentie en afspraken bewaart heb en ik gesteund wordt door de 2 (Nederlandse) consultants die nu met de organisatie gebroken hebben en voorheen advies gaven mbt de opbouw van de stichting en de services die zij verlenen, denk ik dat wij een rechtmatige claim kunnen indienen voor onze kosten gemaakt en gemist. Onze situatie is peniebel en is geheel te wijten aan hun fouten en breken van beloftes die schriftelijk zijn vastgelegd. Ik hoop dat hier iets mee gedaan kan worden en of iemand ons verder kan helpen met onze zoektocht naar een advocaat om ons te vertellen of wij inderdaad rechtmatig een claim kunnen indienen en die met ons een case kan opbouwen tegen deze stichting.

Met vriendelijke groeten, Daniel de Gruiter
Antwoord:

Geachte heer,
Waarschijnlijk is Indonesisch recht van toepassing (ervan uitgaande dat de stichting ook formeel gevestigd is in Indonesie). Dat de directeur Belgisch is, is niet relevant. Ik raad u aan om een advocaat in Indonesie te zoeken en anders een advocaat in Nederland die gespecialiseerd is in Indonesisch recht, bijv. via Google.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hulp nodig bij Internationale contract verbreking:

jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-01 13:24:53
Wat voor contract heb ik nu?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-05-24 00:25:01
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Verlening van 2 maanden met minder uren aanbieden?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Overijssel]
2010-03-15 15:48:39

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Gelderland: 7.1 (60x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+