Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Urinewegaandoeningen » Nierziekten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Nierziekten en krijg online een antwoord van de specialist in Nierziekten

Zelf een vraag over Nierziekten? Klik hier.
Meer vragen over Nierziekten.
De huidige beheerder van de rubriek Nierziekten:
Naam: Prof. Dr. Johan Rosman
Bedrijf: Royal perth hospital
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Prof. Dr. Johan Rosman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NierziektenVragen over Nierziekten via RSS. Klik hier.
RSS over Nierziekten op jouw website?Vragen over Nierziekten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NierziektenVragen over Nierziekten via E-mail. Klik hier.

Vraag over hoge bloeddruk.

[Gesteld op: 05-11-2009]

Toelichting:
Beste,

Ik ben een 23 jarige man en ik wordt behandeld tegen hypertensie. Ik heb nu door medicatie een goeie bloeddruk gekregen, die rond de 110/70 ligt. Hiervoor dien ik éénmaal per dag nobiten te nemen. Ik heb altijd veel aan lichaamsbeweging gedaan, eet gezond, ben eerder aan de magere kant en ik drink met mate, de hypertensie weit mijn huisarts derhalve toe aan genetische factoren. Gezien mijn jonge leeftijd, vraag ik mij hoe lang ik deze medicatie kan blijven innemen zonder hier gewend aan te geraken. Heb ik tenslotte dezelfde kansen als een gezond iemand om de gemiddelde leeftijdsverwachting te halen? Mijn huisarts weet niet echt een antwoord op mijn vragen.

Verder bied ik mijn excuses aan dat ik deze vraag stel in de categorie nierziekten, maar de administrator in "hoge bloeddruk" blijkt inactief te zien. Bovendien heb ik in uw profiel gelezen dat u naast nierziekten ook iets weet over hypertensie.

Met vriendelijke groeten.
Antwoord:
Hallo en bedankt voor deze vraag. Nefrologen (specialisten in nierziekten) zijn ook de specalisten voor hypertensie. Zie mijn website www.bloodpressure.org.nz voor enige van je vragen. In feite, als ik jou geval nekijk kan je bloeddruk niet erg abnormaal zijn. Met een heel mild middel als nebivolo (Nobiten) is je bloeddruk heel netjes geregeld. Ik weet niet alle feiten, maar concludeer dat je 'essentiele hypertensie' hebt, dat is 90% van alle hypertensies en er zijn vaak familiaire componenten. je bent nog heel jong en ik begrijp je vraag over levenslanf medicatie. Maak je op dit moment geen zorgen. de medicatie die je neemt geeft geen gewenning en er komen steeds betere med op de markt en je zit goed met je bloeddruk. Ook is de kans daar dat je het in de toekomst niet echt meer nodig zult hebben. ben je door een stressvolle periode gegaan en zou je als alles wat geklameerd is kunnen proberen zonder med? Belangrijk is te weten of je eiwit in de urine hebt. Als dit het geval is dan kan het zijn dat je nieren last hebben van de bloeddruk en moet het wat strenger geregeld worden.
Dus maak je geen zorgen, als er geen bijkomende zaken zijn als hartziekten, diabetes etc is je levensverwachting net zo goed als van een ander. Het enige waar je rekening mee moet houden, zou je van de mediactie afhankelijk blijven is dat levensverzekeringen wel eens moeilijk doen en hoge premies verlangen, zoals je die nodig kunt hebben voor hypotehen etc. Dus als je zonder med kunt zou dat heel mooi voor je zijn.
Verdere vragen: stel ze rustig via mijn website: www.bloodpressure.org.nz
Groeten vanuit nieuw zeeland
Johan
 
Reactie vraagsteller:
Beste,

Essentiële hypertensie is ook wat mijn huisarts concludeerde. Thuis heb ik een bloeddrukmeter (mijn ouders zijn beiden hypertensief), en daar haalde ik systematisch waarden rond de 140/80. Bij mijn huisarts had ik 2x 160/80 en 1x 180/100. Ik heb inderdaad een stressvolle periode achter de rug, drie jaar hogeschool, herexamens, moeilijk slapen,... Ik zal uw voorstel eens met mijn huisarts bespreken om het eens te proberen zonder medicatie

Bedankt voor uw antwoord en ik zal zeker uw website eens bezoeken

Met vriendelijke groeten.
 
Antwoord Beheerder:
Prima! Ik vertrouw meestal op de huisarts want die kent de mensen het best.
Belangrijk punt: bij de dokter is de bloeddruk altijd hoger. Die waarde moet altijd met een korreltje zout genomen worden ! (ook al hebben we in hypertensie een hekel aan zout). Zogenaamde 'white coat hypertension'. Wat dat betreft is de waarden zoals U die zelf meet veel betrouwbaarder.
Beantwoord door:
Prof. Dr. Johan Rosman
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Vraag over hoge bloeddruk.:

hoe krijg je hart & vaatziekten?
      [Gesteld in Hart- & Vaatziekten]
2009-11-25 19:21:03
Is mijn hoge hartslag normaal??
      [Gesteld in Hoge Bloeddruk]
2010-02-16 11:29:34
kom je ooit van medicijnen af bij hoge bloeddruk?
      [Gesteld in Hoge Bloeddruk]
2010-09-10 11:04:46
man heeft nierziekte henoch schonlein
      [Gesteld in Nierziekten]
2011-05-24 11:48:15
hoge bloeddruk
      [Gesteld in Geneeskunde]
2011-11-17 10:30:52

Gemiddelde score Nierziekten: 8.9 (169x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+