Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Freelance » Zelfstandig Met En Zonder VAR
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfstandig met en zonder VAR en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfstandig met en zonder VAR

Zelf een vraag over Zelfstandig met en zonder VAR? Klik hier.
Meer vragen over Zelfstandig met en zonder VAR.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfstandig met en zonder VAR:
Naam: Piet de Bondt
Bedrijf: Uniforce group
Reactiesnelheid: 21 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over Piet de Bondt vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zelfstandig met en zonder VARVragen over Zelfstandig met en zonder VAR via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfstandig met en zonder VAR op jouw website?Vragen over Zelfstandig met en zonder VAR op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zelfstandig met en zonder VARVragen over Zelfstandig met en zonder VAR via E-mail. Klik hier.

Wanneer krijg je een VAR WUO?

[Gesteld op: 02-11-2009]

Toelichting:
Ik heb vorige maand een opdrachtgever gevonden die mij leuk werk kan verschaffen. Ik heb daar enorm veel zin in! Maar....men vraagt voor de werkzaamheden specifiek een VAR WUO verklaring. De Belastingdienst verschafte mij helaas, ondanks mijn verzoek voor een VAR WUO, een VAR loon uit overige werkzaamheden. Mijn opdrachtgever geeft niet op: hij wil met mij verder, maar hij wil ook beslist een VAR WUO voor het jaar 2010. Welke vragen op het aanvraagformulier (ja/nee vragen) van de Belastingdienst moet ik hoe invullen om tamelijk zeker te zijn van een VAR WUO? het zou yoch te gek voor woorden zijn als ik niet met mijn droombaan aan de gang kan gaan omdat de Belastingdienst niet tevreden is over mijn antwoorden?
Hartelijk dank alvast voor uw antwoord!
Antwoord:

Geachte lezer,

Het heeft geen zin om een nieuw aanvraagformulier in te vullen. u bent reeds geregistreerd. Een aangifteformulier moet naar waarheid worden ingevuld. Als u nu een ander formulier invult zult u moeten aangeven waarom de omstandigheden waaronder u de vorige aanvraag deed zijn gewijzigd.

De geëigende weg is om tegen de afgegeven VAR-loon bezwaar te maken. hoe u dat moet doen staat op de brief die u hebt ontvangen. u moet daarin zo duidelijk mogelijk aangeven waarom u van mening bent dat u wel een VAR WUO zou moeten ontvangen. Als u zelf niet in staat bent om zo'n brief juridisch goed onderbouwd op te zetten, kunt u beter advies inroepen van een adviseur in uw omgeving. accountants en juristen zijn gewend bezwaarschriften op te stellen.

Het is echter wel zo dat niet iedereen een VAR WUO kan/zal krijgen. voor die mensen is o.a. het Uniforce Concept ontwikkeld.

 

hartelijke groet

Piet de Bondt

 
Reactie vraagsteller:
Excuses voor een onduidelijkheid in mijn vraagstelling. Het is nl. zo, dat ik voor de resterende maanden over 2009 een 'verkeerde' VAR heb ontvangen. Deze zou nog 2 maanden geldig zijn. Voor het jaar 2010 wens ik dus ook een VAR WUO aan te vragen, zodat ik alsnog aan de slag kan met de klus. Het verschil met dit jaar is voor 2010 dat ik helemaal niet meer in loondienst wens te zijn, zoals voor een deel van 2009 wel het geval was. Omdat dit voor mij een nieuwe situatie is, wil ik bijv. weten hoeveel uren ik moet invullen op het aanvraagformulier VAR WUO en bijv. hoeveel opdrachtgevers ik denk te gaan vinden. Ik hoop dat u zich nogmaals over mijn vraag wil buigen.
 
Antwoord Beheerder:

Geachte lezer,

ik had uw tweede vraag gemist excuus.

Het gaat er om wat u verwacht. ik kan daar geen antwoord op geven. Voor het aanvragen van een VAR 2010 moet u uiteraard invullen hoeveel uur u zelf denkt te gaan besteden, als uw verwachting is dat het full time is, dan is dat 700 uur of meer. Als u verwacht voor meerdere opdrachtgevers te gaan werken dan vult u het aantal in wat u verwacht. uiteraard is het bekend dat er adviesbureaus zijn die mensen adviseren waar ze de kruisjes moeten invullen om een gewenste VAR te krijgen. Dit is echter niet de bedoeling van dit systeem, uiteindelijk zal de werkelijke uitvoering overeen moeten komen met hetgeen is ingevuld. Als u dit formulier niet zelf naar waarheid invult, kunt u het risico lopen op naheffingen en boetes. het is uw handtekening.

Beantwoord door:
Piet de Bondt
profielpagina


Gemiddelde score Zelfstandig met en zonder VAR: 9.0 (21x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+