Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Stoornissen

Zelf een vraag over Geestelijke Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Stoornissen.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Stoornissen:
Naam: Nadine
Bedrijf: -
Reactiesnelheid: 96 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nadine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Stoornissen op jouw website?Vragen over Geestelijke Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke StoornissenVragen over Geestelijke Stoornissen via E-mail. Klik hier.

Agressieve uiting van frustratie.

[Gesteld op: 02-11-2009]

Toelichting:
Mijn partner heeft voor het eerst in de 3 jaar van onze relatie zijn frustraties en kwaadheid gebotvierd op meubilair en deuren in ons huis (onder invloed van alcohol, wat hij normaal niet drinkt). Hij sommeerde mij om weg te gaan. Ik heb die nacht bij mijn ouders geslapen. Die vinden dat ik de relatie direkt moet verbreken ook omdat ik een dochter heb. Ik twijfel, hoop dat het eenmalig was. Is deze relatie (met hulp) nog te redden, of is dit een voorbode van de toekomst?
Antwoord:

Beste vragenstelster,

 

uw vraag of de relatie ( met hulp) nog is te redden kan door mij niet worden beantwoord.

Of het een voorbode is voor de toekomst daarover kan ik evenmin iets zeggen.

 

U schrijft dat uw partner voor het eerst in de drie jaar van jullie relatie zijn frustraties heeft gebotviert. Bedoelt u :  voor het eerst op het  meubilair, of bedoelt u:  überhaupt voor het eerst dat hij frustratie toont?

Hoe dan ook…… is het goed dat frustratie geuit wordt. En beter is het dit op meubilair te doen dan op een persoon. En gebruik dan het mooiste serviesgoed of het mooiste meubilair, dan kun je er donder op zeggen dat je het maar één keer zult doen. Een volgende keer denk je dan heus wel beter na.

Maar U zult er ongetwijfeld van geschrokken zijn.

 

U schrijft dat hij normaal geen alcohol drinkt.

Dat op zich is een groot pluspunt denk ik, want u bent verder van huis als u te maken heeft met een verslavingsproblematiek. 

Wat alcohol doet, en nu komt er een klein ‘technisch’ verhaal, is dat het een laag in de aura van een mens naar de oppervlakte haalt, de zgn. ‘onbewuste reactielaag’. Bij kleine kinderen ligt deze laag veel meer aan de oppervlakte. Daarom zeggen kleine kinderen vaak zonder enige remming wat ze vinden of gehoord hebben. Vaak vinden wij dat leuk te horen, maar niet altijd komt het even goed uit.  Alcohol brengt die laag ook naar de oppervlakte. Daar komt het spreekwoord vandaan:

 ‘kleine kinderen en dronken mensen vertellen de waarheid’. 

 U begrijpt vast waar ik naartoe wil………

Uw partner heeft waarschijnlijk voor het eerst uitgesproken en iets laten zien dat hem iets echt dwars zit.  Ik zou als partner heel erg geïnteresseerd zijn in de frustratie van mijn vriend. Want interesse in en voor elkaar is de basis van een relatie.  En als we weglopen voor de frustratie van de ander, tja…. dan loop je kans dat de relatie spoedig tot een einde komt.

Daarom is mijn advies om open te staan voor alles wat hij op zijn lever heeft.

Pas dan kun je samen gaan kijken of je tot een oplossing kunt komen van het probleem of problemen. Als je samen de behoefte hebt er samen uit te komen dan is altijd een weg.

 

Is het een voorbode voor de toekomst? Dat zal in grote mate afhangen van uw reactie NU OP DIT MOMENT. Als u bereid bent te luisteren en open te staan voor alles wat hem dwars zit, dan heeft u een luisterend oor. Misschien heeft zijn frustratie niet, of niet alleen met u te maken.

Hoe dan ook mag je in een driejarige relatie , waarbij de een voor de allereerste keer uit zijn ‘dak gaat’ toch op zijn minst verwachten dat je steun biedt aan elkaar en luistert naar elkaar.

Daarbij is angst een hele slechte raadgever.

Dus ik zou zeggen: vertel dat je heel erg geschrokken bent van zijn reactie. Dat je hem graag beter wilt leren begrijpen en dat hij vanavond en morgen en overmorgen mag zeggen wat hij op zijn lever heeft. En daarvoor is tijd nodig en een goed moment om te komen tot een open en eerlijke uitwisseling van gevoelens en gedachten over en weer. Liefst zonder verwijt. Maar vanuit jezelf aan de ander kenbaar maken wat jou zo geraakt heeft.

En als je daarbij in gedachte aan de kleur paars denkt,  en elkaar in paars licht visualiseert, zul je misschien verbaasd zijn dat je na afloop zult zeggen: ‘het viel best mee. Eigenlijk was het een heel goed gesprek’ . Want de kleur paars heeft een transformerende werking. Dus zal het negativiteit ombuigen naar positiviteit. En alcohol heeft een keer gemaakt dat de waarheid gezegd is ?

Beter de waarheid te kennen, dan leven in de schijn.

Ik wens u BEIDEN heel veel inzicht, inspiratie en kracht. En ik hoop dat U BEIDEN zult leren van elkaar en er zult zijn voor elkaar in goede en slechte tijden. Maar daarbij moet je niet jezelf verliezen.

 
Reactie vraagsteller:
Wil dat zeggen dat alles wat hij zei onder invloed van alcohol ook de waarheid is? Want uiteraard zei hij achteraf dat het het niet meende...
 
Antwoord Beheerder:

het is misschien iets te voorbarig om te stellen dat ALLES wat hij zei ook waarheid is.

Maar als je een optelsom maakt van hetgeen is gezegd en je haalt daar een grootste gemene deler uit dan is DAT het gene wat ONBEWUST wèl aanwezig is. Het komt immers uit die persoon en niet uit iets of iemand anders. En het is misschien nooit eerder uitgesproken.

Vaak weet men na de ontnuchtering niet meer wat men  heeft gezegd.

En dat is ook zo.  Maar op onbewust level spelen er zaken die er wel toe doen en dan is zelfonderzoek de weg om daarachter te komen en het naar de oppervlakte te halen.

Daar is MOED voor nodig. En misschien een kundige gesprekspartner, vriend of therapeut.

Het ligt niet voor niets onder de oppervlakte. Het mocht zich nog niet eerder tonen.

Uit angst voor de reactie (verlies) van de ander?  Uit de overtuiging dat je niet zomaar kunt zeggen wat je denkt? Omdat je het nooit geleerd en gedurfd hebt uit te spreken? Om…………? ( en vult u zelf maar in.)

Veel succes.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Stoornissen:
ADD & ADHD
Angst & Paniek
Autisme
Borderline
Delier
Dementie
Depressie
Dissociatie
Dyslexie
Eten
Leer- & Gedragsstoornissen
Schizofrenie
Stress & Burnout
TMS-rTMS Behandeling
Zelfdoding
Ziekte Van AlzheimerGerelateerde vragen aan Agressieve uiting van frustratie.:

Kan ik toestellen aansluiten op NT1?
      [Gesteld in Apparatuur]
2007-04-24 10:59:41
wanneer is de uitsluitingsclausule van toepassing
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2007-11-01 17:58:39
Mijn eerste huwelijk met gescheiden man...
      [Gesteld in Huwelijk]
2009-02-04 09:36:46
ik wil informatie internetverbinding.
      [Gesteld in Kabel]
2012-01-19 12:36:48
Tijdelijke woning tbv mantelzorg, aansluiting
      [Gesteld in Nutsbedrijven]
2012-12-03 14:11:33

Gemiddelde score Geestelijke Stoornissen: 8.4 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+