Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

aan Marianne Notschaele-Den Boer

[Gesteld op: 01-11-2009]

Toelichting:
Ben vrouw begin 30, 3 jaar geleden uit een relatie gegaan waarin ik niet gelukkig was. Gelijk ben ik in een relatie gekomen met mijn huidige vriend. Als we elkaar aanraken is er iets bijzonders. Hij is iets heel bijzonders voor mij. We zijn bij elkaar gekomen omdat we elkaar riepen, dat klinkt gek maar zo was het. Ik denk dat we elkaar al van een ander leven kennen.
Ik heb altijd een beetje in mijn eigen wereldje geleefd. Ik ben een kind, dat kind wil blijven. Het is alsof ik niet echt in dit leven wil leven, ik hou niet van de realiteit. Dat gaat nu wat beter. En mijn vriend maakt de dagen gelukkig, samen doen we dat.
Voor het eerst leer ik van iemand te houden en er voor te zorgen. Ik ben vaak nerveus, vooral als hij zegt dat ik beter voor hem moet zorgen. Ik voel me beperkt in mijn vrijheid, maar ik kan hem zelf niet loslaten. Ik voel dat ik ongelooflijk veel van hem hou, al is dat gevoel soms kwijt. Ik hou er niet van om hem te liefkozen, terwijl ik zoveel van hem hou! Ik zoek altijd naar vrijheid maar in mijn vorige relatie heeft die vrijheid mijn ziel bijna kapotgemaakt. Ik ben niet attent, wil dit leren. Ik ben vaak verward, zeker sinds ik de weg kwijtraakte in mijn vorige relatie, pieker veel. Zoek ernaar om bemind te worden, dat is het allerbelangrijkste. Ben heel vaak zonder reden verdrietig van binnen, of melancholisch. Ik hou nu veel van het leven. Maar die verwardheid, innerlijke strijd tussen liefhebben en vrijheid, en triestheid zijn er zonder reden, terwijl ik mijn vorige relatie een plek heb gegeven. In een soort handopleg-behandeling kwam ik tot beelden van over een autoweg lopen, helemaal alleen. Alsof ik al dood was als kind maar nog boos doorliep en mijn ouders daar dood in de auto lagen. Dit kan een metafoor zijn, ben niet helderziend. Maar ik voelde me heel verdrietig en alleengelaten bij dat beeld.
Ik lijk altijd maar te zoeken naar iets wat ik niet bereik. Ik vraag me af bv. of dit dÚ relatie zal zijn, of dat er iets beters daarbuiten is, terwijl ik niet zonder hem wil. Ik ben artiest. Ik heb moeite met mezelf te \\\"verkopen\\\". Praat niet graag met vreemden. Ik vergeet ook vaak zowel gezichten als namen. Ik lijk gewoon wel heel veel van mensen te kunnen houden maar niet goed met ze een relatie te kunnen houden. Ben breekbaarder geworden, instabieler, heb periodes van nachtmerries (alleen in een gat; eeuwig dezelfde beweging), krijg soms paniek op de snelweg in de auto. Het lijkt alsof ik steeds meer angst krijg.
Antwoord:

Beste…….,

 

Dankjewel voor je informatie. Je probleem kun je behappen in een aantal stukken, misschien dat het dan overzichtelijker voor je wordt.

 
 1. Deel hypersensitiviteit/hooggevoeligheid
 2. Deel mbt incarneren/geboorte
 3. Deel vorig leven vrouw
 4. Deel vorig leven man
 5. Deel vorig leven auto-ongeluk (je metafoor)
 
 1. ‘Bij elkaar gekomen omdat we elkaar riepen’, ik vergelijk het maar even met Emily Bronte’s ‘Wuthering Heights’ ;). Als je van relaties wil/moet leren, zal het vaker voorkomen dat je elkaar al uit vorige levens kent en dat je je hevig tot elkaar aangetrokken voelt. Of niet, dan is er plotselinge weerzin, ook dat kan. Dit ‘weten’ kan zich via een innerlijke stem (elkaar horen roepen) uiten, maar het kan ook een vorm van telepathie zijn (tot elkaar aangetrokken worden op het juiste moment via specifieke gedachten). Dat je als artiest gezichten en namen vergeet kan omdat je beter met je gevoel werkt en je eerder mensen zult onthouden die je emotioneel raken en hoe je je daarbij voelde. Dat is niet gek, dat is slechts een andere vorm van onthouden. En je nachtmerries: in dromen en nachtmerries verwerk je vanzelf oude zaken die nog spelen. Ik zou eens een  simpel boekje gaan lezen als ik jou was over hooggevoeligheid/hoogsensitiviteit, bijv. een zogenaamd ‘Ankertje’.
 2. Zinnen als ‘ik hou nu veel van het leven’, ‘het is alsof ik net echt in dit leven wil leven, ik hou niet van de realiteit’, ‘alsof ik dood was als kind maar nog boos doorliep en mijn ouders daar dood in de auto lagen.’=è deze zinnen horen bij de overgang van je meest recente vorige leven naar dit leven. In dat leven (eind jaren vijftig gestorven) ben je als kind betrokken geraakt bij een autoongeluk in dichte  mist, waarbij je ouders en jij ook, stierven. Omdat je vlak voor dat moment ruzie maakte met je ouders en zij met jou, zat je volop in je boosheid toen het ongeluk gebeurde. Daardoor heb je ahw het ongeluk ‘gemist’ ;). Je focus was niet op sterven, maar op boos zijn en je alleen voelen op de achterbank vd auto. Verdriet/boosheid is daardoor onverwerkt als je je huidige leven binnenkomt. Tip: schrijf eens een verhaal over zo’n gebeurtenis: dat je als kind op de achterbank van auto vergeet dood te gaan… ;), dan rond je het alsnog af omdat iets in jou zich dat herinnert en die oude ervaring dan kan afsluiten.
 3. Deel vorig leven: ‘ik heb moeite met mezelf te verkopen’, ‘alleen in een gat’, ‘ik voel me beperkt in mijn vrijheid’, ‘ik hou er niet van hem te liefkozen’, ‘ik zoek altijd naar vrijheid’, ‘zonder reden verdrietig/melancholisch in relatie’=è hoort bij een vorig leven van jou als vrouw die zich moest ‘verkopen’ (liefde/sex in ruil voor geld om te overleven). Omdat dit voorbije leven voor jou vooral gepaard ging met triestheid, komt het soms nu nog om de hoek kijken als je in je huidige relatie(s) sombere dagen hebt. Dan stap je met een been even terug in de tijd. Tip: hoe meer je focust op NU, de dagelijkse werkelijkheid, des te meer je beter zicht krijgt op of je wel of niet nu voldoende van hem houdt om verder te gaan.
 4. Het is niet waar als je denkt dat je nu pas van iemand kan houden en kan zorgen. Dat kon je al. Je kunt wel degelijk van mensen houden. De ander zal genoegen moeten nemen met ontvangen van wat je nu kan geven. Je twijfel en onzekerheid komt mede voort uit een voorgaand leven waarin je niet attent was, niet leerde, ten strijde trok en vrijheid en liefhebben belangrijker vond dan naar jezelf kijken. Maar dit leven kijk je wel naar jezelf. Je ‘innerlijke strijd’ trek je te ver door in negativiteit naar jezelf.
 5. Zie punt 2. Paniek op de snelweg in de auto, meer angsten daarover krijgen en ‘alleen in een gat’ hoort bij het sterven in een vorig leven als kind. Je ouders reden in de mist in een auto (denk VS), zie grote lichtblauwe Buick(weet niet precies hoe je dat schrijft). In dichte mist reed die auto in een groot gat in weg, controle over stuur werd verloren. Auto reed van de weg af, tolde paar keer rond, ergens naar beneden. Zowel jij, als kind op de achterbank, als ouders verloren daarbij het leven. Er zijn veel onafgemaakte emoties uit dat leven waar je nu nog vaag last van hebt, je zou ze op kunnen schrijven of uit kunnen werken, dat helpt met verwerken. Dus bijv. opschrijven waarom dat kind nog steeds boos is op ouders, dat het kind (denk meisje, is te vaag om zeker te weten) dit en dat nog uit wil spreken, eerst boosheid, daarna verdriet over wat er gebeurde en tenslotte alsnog afscheid nemen van die ouders. Dan zul je zien dat nachtmerries minder worden, angst vermindert en dat je ‘metafoor’ niet meer terugkomt.

En tot slot: er is niets mis mee met alleen zijn, zonder relatie. Het maakt je niet minder dan een ander. Je kunt liefde geven op vele manieren aan anderen, ook in het artiest zijn. Succes. Groeten, Marianne

  
 
Reactie vraagsteller:
Beste Marianne,
Hartstikke bedankt voor het antwoorden van mijn vraag. Ik ben eens op internet gaan zoeken over die hooggevoeligheid. Daar blijkt dat ik praktisch alle symptomen van hooggevoeligheid heb! Het verklaart heel veel reacties op anderen van mij en waarom ik ook zoveel rust en harmonie om me heen zoek. En al mijn sterke emotionele veranderingen. En waarom ik beter omga met planten, dieren en kinderen. Ik kan er zoveel mee verklaren dat ik me nu over een aantal dingen al minder zorgen maak. En ik denk dat nu ik het weet er beter mee om zal kunnen gaan. Het zou mooi zijn het als iets positiefs te kunnen gebruiken!
Ook bedankt voor je antwoord dat ik me gewoon mensen op een andere manier herinner. Inderdaad is dat zo, ik herinner me altijd wat mensen tegen me hebben gezegd, en wat voor gevoel ik bij iemand had. Vaak moet je daarvoor iemand minstens toch wel twee keer hebben gezien, daarom herinner ik me niet mensen na een eerste keer dus! Gelukkig maar, ik dacht al dat ik gewoon lichtelijk autistisch was.

En ja, ik ga inderdaad een verhaal over het auto-ongeluk schrijven. Op de een of andere manier word ik er nog heel emotioneel over bij de stukken waar je erover schrijft. Het was een meisje en ze had een knuffel bij zich. En ze is boos omdat het niet eerlijk is, ze wilde nog leven. En ze is verdrietig omdat haar ouders weg zijn. Maar ze is zo boos dat ze uren doorloopt over de weg.

Het leven van prostituee is niet iets wat me direct herkenning heeft gegeven. Maar het is wel waar dat ik een hele paradoxale relatie met sex heb: enerzijds ben ik best gesloten en verlegen, anderzijds heb ik bijna een obsessie voor sex en soms ook voor sexuele vriijheid terwijl in het verleden is gebleken dat het me niet gelukkig maakte (open relatie). Ik heb toen liefde/vriendschap/genegenheid gezocht in de sex. Me is verteld dat het voor mij niet goed is veel wisselende partners te hebben omdat ze energie bij me achterlaten en dat kan ik niet goed aan. Is dat zo? Hoe kan ik omgaan met dit probleem van mij? Kan je daar verslaafd aan worden? Het voelt wel als een ex-verslaafde die er altijd een zwak punt voor heeft. Mijn vriend is er geheel tegen. En dat begrijp ik helemaal, het is veel mooier de enige te zijn voor je partner. Maar het geeft me druk, want ik probeer om te gaan met deze obsessie en het maakt het moeilijker dat het verboden is. Het gaat best, maar vaak zijn er beelden of verhalen in onze maatschappij die het gevoel gelijk omhoog halen...

En je hebt gelijk dat hij moet accepteren wat ik kan geven. We zijn ook al bijna op het middenpunt. Ik ben gewoon ook niet gewend om iemand aan te raken, dus het is ook een kwestie van leren; het gaat ook al stukken beter dan eerder. Maar ik moet denken dat HIJ het is en niet een lijf alleen.

Maar wat als het in de toekomst misgaat? Wat als ik hem dan niet meer aantrekkelijk vind? Wat als we dan al kinderen hebben? Dat zijn mijn angsten. Terwijl ik bij mijn vorige vriend me dat nooit afvroeg, terwijl die relatie toch echt geen leven meer had. Ik las op internet dat hooggevoeligen ook meer moeite hebben met weer een relatie aangaan nadat een andere op de klippen loopt. Zouden mijn vragen daarmee te maken hebben?

Er is inderdaad niets mis met alleen zijn. Maar ik ben zo niet. Ik wil een thuis, met mensen waar ik heel veel van hou. Natuurlijk, als een relatie slecht is, is het beter weg te gaan, al is het maar om die andere persoon een kans te geven zijn weg te laten voortzetten. Dat is nu niet het geval, het is fijn samen en ik word steeds verliefd op die man als ik even in zijn ogen kijk (en hij op mij). Ik ben gewoon zo onzeker: als de andere relatie jaren duurde en toen toch op was, waarom zou deze relatie wel slagen? Ik was weliswaar nooit zo verliefd als bij deze man, maar toch hadden we een aantal jaren die heel goed en fijn waren, en ik vond hem heel leuk in die jaren.

Als ik in het donker op bed lig, hoewel het eigenlijk ieder ander moment kan zijn als ik me een beetje concentreer, dan voelt het zo merkwaardig om hier te zijn in deze driedimensionele mensenvorm. Het voelt als: wat doe ik hier, wat een rare beperkte vorm! Ik voel dan dat dit maar een eindige vorm is en dat is heel eng. Ik ben toch wel bang voor de dood. Als kind al voelde ik me zo en dan huilde ik hele avonden in mijn bed. Toch lijkt niemand dat te herkennen als ik ze dat vertel. Herken jij dat wel? Ben ik nou eigenlijk wel goed "ingedaald" in mijn lichaam, vraag ik me af. Ik vind het niet erg, het is wel fijn, omdat dat toch een soort antwoord is dat ik ook zal leven na de dood, en iedereen waarvan ik hou zal ik dan weer zien. Hoop ik.
Dit is niet allemaal je werkveld als ik dat goed heb begrepen. Het lukt me niet om je te antwoorden zonder vragen te stellen...

Groetjes en bedankt.
 
Antwoord Beheerder:

Hallo.....

omdat het nu lange lappen tekst worden, print ik alles even en kom ik er zo snel mogelijk op terug.
Ik zal dat wat ik binnen de context van deze rubriek Vorige Levens kan beantwoorden, natuurlijk beantwoorden, maar misschien is het zinvol om het verhaal dat je uit gaat werken -meisje en vorig leven- of andere privé-aangelegenheden naar mijn privé-emailadres (zie website www.vorigelevens.nl en dan onderaan bij contact) te mailen. Dan ben je weliswaar niet meer anoniem, maar ligt niet alles 'open en bloot' op Internet. :)

Groetjes, Marianne

VERVOLG ANTWOORD

 

Zo laat op de avond probeer ik nog even je vragen te beantwoorden nav mijn vorige antwoord J 
 • Goed dat je al op zoek bent gegaan naar informatie over hooggevoeligheid. Hooggevoelige mensen hebben inderdaad veel behoefte aan rust om bij te tanken. Doordat hun energieveld openstaat en ijler is van vorm, hebben ze moeite met zichzelf ‘beschermen’ tegen allerlei energie van buitenaf. Dat kun je overigens wel leren, om daar beter mee om te gaan. Er zijn overigens heel veel hoogsensitieve mensen, en in het bijzonder Nieuwetijdskinderen. Maar je hebt ook Nieuwetijdsvolwassenen natuurlijk. En op zich is het een zegen voor artiesten, je intuitie kunnen gebruiken.
 • Ieder herinnert zich mensen op een speciale manier. Ik onthoud bijv. altijd vorige levens van mensen, makkelijker dan gezichten en ik kan hele dialogen oplepelen, maar namen ….:)
 • Ik ben benieuwd naar je auto-ongeluk verhaal. Als je t leuk vindt kan ik t tzt op mijn website zetten zodat anderen er weer informatie uit kunnen halen. Mail dan separaat, dan kan ik je goede therapeutische afrondingstips geven. Mail zie mijn website bij contact onderaan.
 • Wanneer je paradoxale relaties hebt met sex, zitten er vaak zowel vorige levens als non/klooster en vorige levens als prostituee. Ook kan het zijn dat je aandacht vragen verwart met liefde willen hebben. Is beetje moeilijk te zeggen omdat dergelijke info niet zo diep gaat op dit forum, te persoonlijk.
 • Wisselende partners hebben hoeft niet te betekenen dat ze energie bij je achterlaten. Er wordt ALTIJD energie uitgewisseld tussen mensen onderling, dat is een natuurlijk proces, bij partners, vrienden kennissen, vriend en vijand. Wat wel klopt, als je veel wisselt moet je elke keer opnieuw in balans komen en dat kost energie. Vergelijk het met een elastiekje dat je telkens uittrekt, dat trilt nog lang na….
 • Maak je niet te druk over ‘verslaafd raken’, ieder mens heeft zwakke punten. Zelf ben ik voor 1 op 1 relaties, maar dat is puur persoonlijk, dat wil niet zeggen dat iets goed of beter of slecht of minder zou zijn. Het is maar net waar je dit leven iets van kan of mag of moet of wil leren J
 • Wat betreft: niet gewend zijn om iemand aan te raken. Soms kom ik wel eens tegen dat mensen die in vorige levens veel ‘op afstand hebben geheeld’ (tempelpriesteressen) en niet gewend waren aan aanraken, daar nu nog steeds moeite mee hebben. Of mensen die in vorige levens besmetting hebben overgebracht, kunnen ook nu nog aanraken moeilijk vinden, zonder dat het meteen een autistisch trekje zou zijn.
 • Over je ‘wat als het…..’vragen: ieder houdt angsten in het leven, het houdt je alert, probeer het positiever te zien, minde zwaar.
 • Zekerheid in de liefde hebben is moeilijk, maar hoe meer vertrouwen in jezelf, hoe makkelijker de liefde tussen jou en de ander kan voortduren.
 • Over je laatste vraag: onze rare beperkte vorm, tja… we moeten het doen met een rekbaar energieveld in een beperkt lijf. Als je voorgaande levens had lang geleden in het heelal bijv. en je fijne herinneringen had aan een rekbaar groot aura, dan is het een tegenvaller in een aards lijf. En toch is de aantrekkingskracht groot genoeg om het blijkbaar te proberen met incarneren J Lees eens een Ankertje dat heet: Oertrauma, dat gaat over de eerste incarnaties op aarde, of Pieter Barten, dan zul je zien dat je niet de enige bent, dat geeft ook rust en vertrouwen.
 • Huilen in bed als kind: lees ‘Het onbekende Venster’ van Joanne Klink of ‘Vroeger toen ik groot was’ . Nieuwetijdskinderen hebben hier ook erg veel last van.
 • Angst voor de dood kan te maken hebben met akelige sterfervaringen in voorbije leven, maar doodgaan is niet erg. Afscheid nemen van het leven soms wel. Lees eens “Waarom Esther geen Robinson werd” of “Ik was eens…” dan zul je zien dat het na de dood ook mooi kan zijn.
 • Goed ingedaald zijn hangt samen met: naar hoeveel onaffe vorige levens lekt er nog energie weg. Heb je altijd last van koude voeten, dan is je energieveld/aura niet helemaal rondom je. Op zich is dat niet erg. Dat kan door het leven te leven gewoon mooi verdeeld worden=indalen.
 • En ja, na de dood en ver daarna kom je een heleboel oude bekenden weer tegen. Gelukkig wel.
Groetjes, Marianne

 

Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan aan Marianne Notschaele-Den Boer:

Kan ik als weduwe mijn naam aanhouden bij huwelijk
      [Gesteld in Familierecht]
2012-01-06 15:56:41
2e boerenoorlog
      [Gesteld in Geschiedenis]
2016-12-05 10:39:12
Lieve Charlotte,
      [Gesteld in Paranormale zaken]
2008-04-14 00:40:38
wat is er gebeurd tussen mij en mijn ex
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-02-17 19:56:10
contact op zondag tussen 20 en 21uur
      [Gesteld in Vorige Levens]
2011-04-11 14:59:16

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+