Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Heelkunde » Neurochirurgie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Neurochirurgie en krijg online een antwoord van de specialist in Neurochirurgie

Zelf een vraag over Neurochirurgie? Klik hier.
Meer vragen over Neurochirurgie.

Beheerder worden?

De rubriek Neurochirurgie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Neurochirurgie Klik hier.

RSS over NeurochirurgieVragen over Neurochirurgie via RSS. Klik hier.
RSS over Neurochirurgie op jouw website?Vragen over Neurochirurgie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NeurochirurgieVragen over Neurochirurgie via E-mail. Klik hier.

ik heb 5 nekhernia's is hier iets aan te doen

[Gesteld op: 01-11-2009]

Toelichting:
ik zit momenteel bij het umc te utrecht die willen wel mijn rughernia opereren maar zien geel heil in de nek ,wat zou ik kunnen doen?????
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag. De term hernia betekent gewoon uitstulping. Alles wat medisch gezien uitstulpt wordt dus een hernia genoemd. Zoals bijvoorbeeld een liesbreuk of navelbreuk. Wanneer de tussenwervelschijf wat uitstulpt wordt dit ook een hernia genoemd. Wanneer de term hernia in de nek of rug gebruikt wordt schrikken de patiënten vaak. Maar wanneer we ouder worden worden we ook korter. En de reden dat we kleiner worden is omdat de tussenwervelschijven wat gaan inzakken. En bij dit inzakken gaan ze ook wat uitbuiken/uitstulpen. Dit is dan te zien op een scan als een hernia. Ook bij gezonde mensen zonder klachten! Dus de "hernia's" geven niet per definitie klachten! Zeer waarschijnlijk worden uw klachten ook veroorzaakt door het niet goed functioneren van de wervelkolom.

Gelukkig neemt een zenuwwortel (daar waar de zenuw vanaf het ruggenmerg tussen de wervels door lopen) maar 1/3 van het kanaal in beslag en mag de tussenwervelschijf best een stuk uitstulpen voordat de zenuw echt knel komt te zitten. Een hernia wordt eigenlijk pas geopereerd wanneer de zenuwwortel klem komt te zitten, en dit is maar in een heel klein percentage van mensen met een hernia het geval. Wanneer er wel een hernia zichtbaar is maar geen beklemming dan is de kans dat de operatie helpt klein, maar u loopt wel een kans op allerlei risico's bij een operatie. Een goede chirurg zal daarom niet zo snel opereren. En de meeste mensen met een hernia worden dan ook niet geopereerd maar wordt er gekozen voor een conservatieve (niet operatieve) behandelmethode. Omdat betere resultaten heeft.

U geeft alleen aan dat er uitstulpingen gevonden zijn, maar niet wat uw klachten zijn. Zijn dit alleen nekklachten of zijn er ook uitstralende klachten? Omdat ik niets van uw klachten afweet noch een lichamelijk onderzoek heb gedaan kan ik onmogelijk beoordelen wat voor uw de beste behandeloptie is.

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met een (nek)hernia. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen chiropractie. De chiropractor is de expert in het behandelen van de wervelkolom. U zou bijvoorbeeld ook naar een osteopaat of fysiotherapeut kunnen gaan.

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor. Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ik heb 5 nekhernia's is hier iets aan te doen:

helpen levensmiddelen bij genezing nekhernia?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-11-24 03:34:51
Heb nekhernia links, mag ik op linkerzij slapen?
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-07-06 10:37:57
iIs chiropractie wat voor mij?
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-09-26 08:42:32
Spier verkr. bovenop l.o.been connectie met n.her
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2011-03-29 11:59:37
Mag ik werken met nekhernia?
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2014-07-10 11:49:09

Gemiddelde score Neurochirurgie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+