Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Nieuws & Media » Televisie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Televisie en krijg online een antwoord van de specialist in Televisie

Zelf een vraag over Televisie? Klik hier.
Meer vragen over Televisie.

Beheerder worden?

De rubriek Televisie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Televisie Klik hier.

RSS over TelevisieVragen over Televisie via RSS. Klik hier.
RSS over Televisie op jouw website?Vragen over Televisie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TelevisieVragen over Televisie via E-mail. Klik hier.

Snelheid lcd of led tv.

[Gesteld op: 28-10-2009]

Toelichting:
Is het waar dat een philips lcd full hd 100hz tv 3 processors heeft en daarom sneller is dan bijvoorbeeld een samsung full hd 100hz led tv, dus minder last van het zogeheten "ghost" effect. Dit werdt mij verteld bij een televisie winkel. Ik zit te twijfelen tussen deze twee.

Met Vriendelijke groet,
M. Loenen
Antwoord:
Beste M. Loenen,

Het zogeheten "ghost effect" wordt veroorzaakt door een trage reactiesnelheid. De aanspreektijd of de reactie snelheid is de tijd die nodig is om een beeldpunt in de gewenste kleur te realiseren. Inherent aan het LCD systeem hebben deze schermen en naijlende beeldweergave. Dit effect is groter naarmate het beeldscherm groter is.De reactie snelheid bij LCD schermen is teruggebracht tot 6 ms. Bij sommige Philips 100 HZ toestellen zelfs tot 3 ms.De beelden van een plasmascherm daarentegen zijn bliksemsnel en uiterst scherp. De aanspreektijd van een plasmascherm is tot 4.000x korter dan van een LCD scherm.

Een LCD TV gebruikt achtergrond verlichting om het beeld weer te geven. In de huidige LCD TV’s worden daar lampen voor gebruikt, genaamd CCFL lampen. Een LED TV daarentegen,  gebruikt een groot aantal kleine LED lampjes als achtergrond verlichting.

Er momenteel 2 technieken voor LED achtergrond verlichting beschikbaar:
• De techniek waarbij een groot aantal LED lampjes (wit of gekleurd) achter het LCD scherm is gemonteerd, genaamd Array LED backlight. Deze techniek biedt de meeste mogelijkheden en is kwalitatief het beste, maar er zijn nog maar weinig TV’s op de markt met deze techniek.
• De techniek waarbij LED lampjes aan de zijkanten van het LCD scherm zijn gemonteerd, genaamd Edge Lit. Deze techniek is het meest gebruikt tot nu toe.

Er zijn eigenlijk geen nadelen die kleven aan deze techniek en de prijs van LED TV’s is ook al flink naar beneden gegaan. De techniek is een pure verbetering op het gebied van TV.

 

Wat biedt LED TV dan meer?

LED (in vergelijking met “vroegere” LCD TV’s)

 • Lager energieverbruik (tot wel 50%)
  LED lampjes gebruiken veel minder energie dan de normale LCD achtergrond verlichting. Ook kunnen de LED lampjes in donkere gebieden van het beeld helemaal of bijna uitgezet worden. Dit kan wel tot 50% minder energieverbruik betekenen in vergelijking met een LCD TV.
 • Hogere contrast ratio en diepere zwart waarden
  Er zitten een heel groot aantal LED lampjes achter het scherm en deze kunnen ieder afzonderlijk uitgezet worden. Ook is de reactiesnelheid voor het uit- of aanzetten van zo’n lampjes veel korten dan bij de normale LCD TV’s. Hierdoor kunnen bepaalde groepen LED lampjes volledig uitgezet worden. Hiermee worden zeer diepe zwart waarden gehaald in bepaalde delen van het scherm wanneer dit nodig is. Deze techniek staat bekend als Local Dimming. (Ook deze techniek wordt inmiddels verfijnd: door geen gebruik te maken van witte leds maar een combinatie van kleuren kan de achtergrond-verlichting zelfs qua kleur aangepast worden op het beeld)
  De helderheid van LED verlichting is ook groter dan die van CCFL lampen en hierdoor neemt het contrast ratio (verhouding tussen de meest heldere en meest donkere beeldpartij) duidelijk toe.
 • Dunnere schermen (al waren LCD TV’s al dun)
  Door de LED technologie is het mogelijk schermen veel dunner te maken dan we tot nu toe gewend zijn. Soms wel tot een aantal millimeters plat.
 • Snellere responstijd (geen veeg effect meer bij snelle beelden)
  Doordat LED lampjes zo snel geschakeld kunnen worden wordt het “veeg” effect, wat wel eens te zien kan zijn op een LCD TV, aanzienlijk gereduceerd. LED TV ’s zijn daarom nog geschikter voor snel bewegende elementen in beeld zoals bij sport wedstrijden bijvoorbeeld.
 • Sommige LED TV’s zijn al Internet-Ready.
  Dit houdt in dat je op deze TV’s widgets (kleine programma’s) kunt downloaden, zoals het weer, Twitter, Sudoku of extra programma informatie, zonder dat je zelfs je TV programma hoeft te verlaten. Dit onderdeel van de LED TV staat nog in de kinderschoenen, maar lijkt veel te bieden voor de toekomst. Je kunt tegelijkertijd internetten en je favoriete TV programma kijken.
 • DLNA
  Met DLNA kun je muziek, foto’s en video’s via pc’s, mediacenters, PDA’s of spelcomputers streamen naar de TV.
 • Merken als Sony, Samsung en Sharp

De LED techniek biedt naast deze elementen nog meer. Zo kunnen LED lampjes afzonderlijk kleuren weergeven waardoor  een groter kleurbereik weergegeven kan worden. Ook doet de levensduur van LED niet ten onder voor die van het normale LCD.

Een aantal merken en winkels zien LED TV’s  als een nieuw soort TV, zoals Plasma en LCD, maar in principe is een LED TV tot nu toe gewoon een LCD TV met LED achtergrondverlichting. In sommige landen mag al niet meer geadverteerd worden met de term ‘LED TV’ omdat dit misleidend is. LED verlichting is momenteel nog duur qua productie, in vergelijking met CCFL verlichting, vandaar dat de prijzen van ‘LED TV’s’ ook aan de hoge kant zijn.

Zoals je kan lezen is de LCD dus de voorloper van de LED-TV. Waarschijnlijk heeft jouw verkoper er gewoon nog veel op voorraad en wil ervan af. Ik raad je daarom de LED-TV aan.

MVG S. Calis

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Snelheid lcd of led tv.:

Is dit rechtsgeldig
      [Gesteld in Snelheidscontroles]
2008-12-09 20:47:33
probleem opstarten gigabyte mobo
      [Gesteld in PC hardware]
2010-04-03 14:27:59
Plaatsen flitspaal aan doorgaande weg
      [Gesteld in Politie]
2013-01-29 13:59:42
Plaatsen flitspaal aan doorgaande weg
      [Gesteld in Advocaten-Utrecht]
2013-01-29 16:27:01
Plaatsen flitspaal aan doorgaande weg
      [Gesteld in Bestuursrecht]
2013-01-30 14:10:33

Gemiddelde score Televisie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+