Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Zelfdoding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfdoding en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfdoding

Zelf een vraag over Zelfdoding? Klik hier.
Meer vragen over Zelfdoding.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfdoding:
Naam: Roy Smit
Bedrijf: gz instelling
Reactiesnelheid: 16 uur
Waardering: 6.8 (van max. 10)
Meer informatie over Roy Smit vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfdoding op jouw website?Vragen over Zelfdoding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZelfdodingVragen over Zelfdoding via E-mail. Klik hier.

spastisch en gewend geraakt aan spierontspanners

[Gesteld op: 27-10-2009]

Toelichting:
Ik slik mijn hele leven al Valium of een zusje ervan ivm mijn handicap. November vorig jaar ben ik verhuisd naar een andere arts en zij had geen problemen met euthanasie. Begin april vroeg ik dit aan, maar kreeg geen maanden geen antwoord. De tussenpersoon NVVE man kreeg een botweg "NEE, ik doe het niet" te horen. Had ze ook aan mij kunnen zeggen was ik naar een andere arts gegaan. Ik heb nu 2 keer een een zelfdoding moeten onderbreken, omdat zelfs met 600mg ja 60 van 10mg met een plastic zak over mijn hoofd, ik niet in slaap kan komen, zelfs niet met snelwerkende werkende erbij. Binnenkort kan ik het door mijn spasme en pijn niet meer zelf doen en kan ik alleen uit het raam kijken.

Werken insulinepilllen met een zak over je hoofd en hoeveel moet ik dan slikken.
Een andere optie?
Anders wordt het dik aankleden en met mij rolstoel naar een watertje rijden en plonsen. Dit zie ik niet zo zitten, maar indien dit mijn enige keuze is zal ik hem aanpakken.

Bedankt voor het lezen, en hoop op een antwoord.

Met vriendelijke groeten,
Evanne
Antwoord:
Hallo Evanne.   Het gebeurt helaas dat artsen soms toezeggingen doen en die dan ineens weer  terugtrekken, u arts heeft het volledige recht om dit te doen maar erg netjes is het niet natuurlijk.   Het lijkt mij verstandig dat u, u arts om de reden van deze weigering vraagt, het kan zo zijn dat u arts het een beetje benauwt kreeg toen hij / zij door een van  de ledenbegeleiders van de NVVE concreet op de  toezegging voor euthanasie werd gewezen.    Als u arts blijft weigeren dan lijkt het mij sowieso verstandig om eens een paar kennismaking gesprekken met een paar andere huisartsen in je omgeving aan te gaan.   Het probleem met zelfdoding door middel van een overdosis medicatie is dat elke van deze zelfdoding methodes afhankelijk is van het gebruik van een overdosis Benzodiazepinen.   Aangezien u resistent bent geraakt tegen de werking van Benzodiazepinen en u rolstoel gebonden bent blijven er maar weinig bruikbare methodes voor zelfdoding over.     Het middel Flunitrazepam of Rohypnol is een dusdanig sterke Benzodiazepinen dat een flinke overdosis hiervan wellicht kan helpen alleen is dit middel al jaren in Nederland niet meer verkrijgbaar, het zal dus via internet in het buitenland besteld moeten worden iets dat soms duur kan zijn en men weet nooit zeker of men daadwerkelijk krijgt wat men besteld.   Let bij eventueel bestellen op de levertijd die kan soms erg lang zijn.   Ik raad u af om te proberen u te verdrinken , vaak heeft dit soms een vrij lange doodstrijd tot gevolg en er is altijd een grote kans dat u door een goedbedoelend iemand gered word.   Voor verdrinking kan de stelregel gelden dat des te kouder het water en de omgevingstemperatuur des te eerder men buiten bewustzijn raakt.   Insuline raad ik u af voor een poging met zelfdoding omdat dit geen slaapverwekkend middel is , het is mogelijk om met insuline in coma te raken maar daarvoor moeten diverse hoge dosissen geïnjecteerd worden en dan nog zult u hier aan hoogstwaarschijnlijke niet overlijden , wel zult u er ernstige blijvende schade aan over houden.   Ik raad u aan om contact op te nemen met de Stichting de Einder.   Stichting de Einder houd zich bezig met begeleiding van mensen met een doodswens.    Zij kunnen u waarschijnlijk beter informeren dat voor mij mogelijk is .    Ik wens u veel sterkte   Erik  http://www.deeinder.nl/
 
Reactie vraagsteller:
Beste Erik,

Ik woon in een klein dorp waar en daar is maar ÚÚn huisartsenpraktijk. Mijn arst heeft al via de NVVE man doorgegeven dat ze niet meer met me wl praten. Ik dacht altijd dat dat indien een arts niet tot euthanasie in staat is, me een ander moet toewijzen.
Artsen in de omgeving heb ik diirect geprobeerd, maarer blijkt een regel te zijn onder de artsen onder elkaar dat je niet de patient van de ander overneemt. Deze man wilde me overigens wel helpen, maar toen hij hoorde dat ik in het dorpje 6 k verderop woon, kon het helaas niet.
Aan de middelen Flunitrazepam en Rohypnol, heb ik dus ook niets, want binnenkort kan ik niets meer.
Ikk weet dat de verdrinkingsdood verschrikkelijk moet zijn, maar dat is mijn leven nu ool. Ik zal in de nacht naar een meertje rijden wat overdag redelijk goed bezocht wordt. Het is er niet diep, een steen aan mijn hoofd binden, zodat die onder water blijft zal voldoende zijn, mij voeten blijven boven water zweven. In de nacht durft geen hond daar te lopen, dus ik zal niet gered worden, hooguit berooft. Oeps bad joke?
Ik weet dat indien het water koud is de kans op overleven na een reanimatie groter id, mar ik heb alle folders in blasiitc geseald zo om mijn nek hangen dat ze het wel moeten zien. Reanimatie door een EHBO Úr e man/vrouw op straat MAG mijn niet reanimeren. Niiewe regel in de wet.
Bovendien zal men dan ook nog denken aan een ongeluk, want onder de 14 graden kan ik niet meer naar buiten. Soms moet je je toch iets regelen en moet je ondanks de kou eruit.

De Benzodiazepinen doen nog wel wat, kijk maar hoe ik schrif, ik blijf corriegeren en ik sallp me wezenloos. Waarom val ik niet met zoveel Benzodiazepinen in mijn lijf in slaap, maar heb er wel een week last van?

Moscht het ooit mis gaan en ze vinden me, dan gaat vanzelf mijn voltooid leven en behandelverbod in.

Wat de insuline betreft, het is mijn bedoeling dat ik in coma raak. Ik hanteer de plastic zak methode ernaast, dus als mijn bloedsuiker te laag is en ik in coma raak, zal ik toch gewoon stikken door zuurstofgebrek? Mijn vraag is dan ook hoeveel Pillen in moet slikken om een hypo te krijgen (vaak genoeg gekregen door pijn of inspanning, suikertje en ik voel me weer beter) en hoe lang het dan duurt tot ik dood ben.

Ik zal Stichting de Einder bellen zodra mijn tong weer kan praten.


ps:ik werk in firefox maar kon de waardering van het antwoord niet veranderen in een 8.
Misschien dat mijn beeldschermvergroter en de aanpassingen weer een heleboel inloghokjes niet laten zien.

Hartelijk bedankt voor uw snelle reactie

Vriendelijeke groet van Evanne

Sorry te moe om de fouten eruit te halen. :(
 
Antwoord Beheerder:
 Hallo Evanne.   U moet u huisarts wel bijzonder geïrriteerd hebben als hij of zij niet meer met u wil praten, ik raad u aan toch contact met u huisarts op te nemen en deze zaak uit te praten.   Als u huisarts enig contact met u blijft weigeren kunt u de NVVE om juridische steun vragen.     U kunt ook mailen met Stichting de Einder info@deeinder.nl .   Soms kiezen mensen die geen euthanasie kunnen krijgen en fysiek niet in staat zijn om op een actieve manier zelfdoding te doen er voor om te stoppen met eten en drinken.   Stoppen met eten en drinken STED is een pijnlijke en buitengewoon vervelende methode tenzij het met veel deskundige medische hulp word uitgevoerd, alleen zal u arts u ook deze hulp waarschijnlijk weigeren.   Een overdosis insuline tabletten kunnen wel tot een hypo zorgen maar zijn over het algemeen niet sterk genoeg om tot een coma te kunnen lijden, het overleven van een insuline coma kan overigens ernstige psychische schade opleveren en alleen daarom al raad ik het gebruik van een overdosis insuline ten zeerste af.   Door u lichamelijke beperkingen kunt u zonder hulp van derde slechts van 2 of hoog uit 3 methodes gebruikmaken om een poging tot zelfdoding te doen en geen van deze methodes zij ideaal of gemakkelijk.   Om juridische redenen kan ik u geen zelfmoord methode aan de hand doen, meestal vind ik deze restrictie niet erg omdat het me helpt om advies te kunnen geven zonder hier al te veel gewetens wroeging over te hebben maar in u geval vind ik het jammer dat ik niet meer voor u kan betekenen.   Ik vind het leuk dat u de waardering van de antwoorden hebt proberen te veranderen maar doe voor mij geen moeite ik geef er niks om en weet eerlijk gezegd niet beter dan dat ik ergens rond de 6 zit en das op zich best een mooi cijfer.   Ik wens u veel sterkte   Erik .  
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Zelfdoding:
Automutileren


Gerelateerde vragen aan spastisch en gewend geraakt aan spierontspanners:

Kat verhuist van huis naar flat
      [Gesteld in Kattengedrag]
2007-03-04 18:32:24
Huur opgezegd, sleutels kwijt, wat nu?
      [Gesteld in Huurrecht]
2009-06-29 21:14:17
aansprakelijkheid
      [Gesteld in Aansprakelijkheidsrecht]
2012-05-26 00:31:32
Zal mijn buurvrouw beseffen wat ze gedaan heeft?
      [Gesteld in Borderline]
2013-05-03 18:37:28
Mag WWB 100% gekort worden?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2014-09-10 10:41:36

Gemiddelde score Zelfdoding: 6.8 (41x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257451
  Beheerders:  1024

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+