Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mensen en krijg online een antwoord van de specialist in Mensen

Zelf een vraag over Mensen? Klik hier.
Meer vragen over Mensen.
De huidige beheerder van de rubriek Mensen:
Naam: Nellie Timmermans-van de Kamp
Bedrijf: Interpunctie
Reactiesnelheid: 7 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nellie Timmermans-van de Kamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MensenVragen over Mensen via RSS. Klik hier.
RSS over Mensen op jouw website?Vragen over Mensen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MensenVragen over Mensen via E-mail. Klik hier.

[Gesteld op: 26-10-2009]

Toelichting:
Toen mijn beste vriendin een relatie kreeg, had zij heel weinig tijd voor mij. Op zich kan ik dat begrijpen, want zo gaat dat meestal als je verliefd bent/wordt. Ik vond het lastig, maar ik kon het wel accepteren. Totdat zij op een gegeven moment niet kwam opdagen of geen gehoor meer gaf bij gemaakte afspraken. Dit maakte mij erg verdrietig en ik heb haar toen een brief geschreven. Ik heb geschreven over dat ik het jammer vond dat we elkaar zo weinig zagen en dat ik het vervelend vond dat ze geen gehoor gaf bij gemaakte afspraken, waardoor ik mij erg rot voelde. Ik had ook geschreven dat als het zo zou blijven gaan, dat onze vriendschap voor mij niet meer hoefde. De boodschap was overgekomen en ze wilde mij absoluut niet kwijt, ze zei dat ik heel belangrijk voor haar was en dat ze zich schaamde hoe ze de laatste tijd gehandeld had. We hadden alles uitgepraat en ik had het haar vergeven. Het ging een hele tijd goed, maar langzaamaan waren er weer problemen met afspraken. Ik had/heb het vermoeden dat ze afspraken niet af durft te zeggen als ze uiteindelijk toch niet kan en daarom maar niks meer laat horen, om zo de confrontatie uit de weg te gaan. Ik heb mijn vermoeden ook verteld en gezegd dat ik liever hoor dat de afspraak niet door gaat, dan dat ik helemaal niks meer hoor, zo weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Het leek weer een tijd goed te gaan, maar nu sinds kort laat ze weer niks horen bij gemaakte afspraken en als ik haar bel neemt zij niet op. Eigenlijk belt zij altijd om af te spreken (omdat ik haar nooit kan bereiken) en dan gaat het uiteindelijk vaak niet door (komt niet opdagen/laat niks meer horen). Wat moet ik nou doen? Ik wordt zo ongelukkig van dit gedoe, ik voel mij zo waardeloos als zij mij negeert. Hoe maak ik haar duidelijk dat ik dit echt niet meer wil? Ik heb het idee dat zij niet kan veranderen en dat ik moet kiezen tussen een vriendschap met een slechte communicatie over afspraken of geen vriendschap en daardoor ook geen rotgevoel over dit soort situaties. Door haar gedrag lijkt het alsof onze vriendschap niet veel waard is, maar ondertussen heeft ze daarna altijd heel veel spijt en zegt ze mij absoluut niet kwijt te willen.. Het is zo tegenstrijdig.. Aan de ene kant wil ik haar ook niet kwijt, maar ik wil ook niet steeds de dupe worden van de situatie.. Kunt u mij alstublieft vertellen wat u in mijn situatie zou doen? Ik heb al zoveel geprobeerd.. Alvast bedankt.
Antwoord:

Je hebt inderdaad al veel geprobeerd, en je hebt het tot dusver ook erg goed aangepakt: eerlijk en open zeggen waar je last van hebt. Hartstikke goed!

Het is inderdaad erg verdrietig als mensen zo met je omgaan, en zij maakt het moeilijk door steeds te zeggen dat ze de vriendschap belangrijk vindt en dan toch weer niet te komen opdagen.

Je zou nog een keer kunnen zeggen dat je dit niet langer wilt accepteren, dat je ook niet wilt dat er iemand zo met jou omgaat (ongeacht wat de reden is, ongeacht om wie het gaat). Dit tast jouw zelfgevoel aan, en dat kun je wel een tijdje verdragen, maar ik denk dat jij dit niet langer meer trekt.

Het mag niet langer zo zijn dat JIJ je waardeloos gaat voelen, omdat zij zich zo waardeloos gedraagt. Ik zou haar misschien nog een kansje bieden, maar de eerste de beste keer dat ze je laat zitten, zou ik er een punt achter zetten. Ook als ze later weer opbelt om weer een afspraak te maken, ik zou er dan niet meer op in gaan. Dit is hartstikke slecht voor je, je verdient beter.
En geloof dat nu ook maar, zoek een vriendin die ECHT om je geeft, en niet zo'n meid die je helemaal afbreekt.

Misschien was ze in het verleden een goede vriendin, dat zal best, maar zoals ze nu doet, is ze dat beslist niet!

Ik wens jou enkele echte goede vriendinnen toe, waar je op kunt bouwen.

En maak zelf t.z.t. niet ook de fout om je goede vriendinnen te laten vallen voor een jongen. Want een goede vriendschap kan heel veel waard zijn. Maar deze vriendschap heeft zijn waarde verloren. Sterkte!

 

Beantwoord door:
Nellie Timmermans-van de Kamp
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Mensen:
Emotionele Problemen
Maatschappelijk Werk En Dienstverlening (MWD)
Persoonlijke Ontwikkeling
Vermist
Zelfkennis


Gemiddelde score Mensen: 8.3 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+