Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Vriendin ontkent borderline. Ik heb het ipv zij.

[Gesteld op: 24-10-2009]

Toelichting:
Ben nu 1 jaar samen met mijn vriendin. Na half jaar ellende en ik zelf in therapie ging, opperde mijn therapeut dat zij wel eens borderliner zou kunnen zijn. Toen ik symptomen op trimbos opzocht werd me veel helder. Heb het haar voorgelegd in mooi gesprek. Ze gaf toen toe dat de diagnose 20 jaar geleden gesteld was. Maar nu genezen is. Dat is helaas niet zo. In stressvolle situaties komt het sterk naar boven. Manipulatief, boos worden, constant relatie onder druk zetten en mij beschuldigen, jaloers op mijn contacten, negativiteit, stemmingswisselingen... Het lijkt alsof ze 2 personen is, heel lief, met zelfinzicht, intelligentie, humor, positief en open voor contact en boos/beschudlgend, negatief, onrustig, extreem emoioneel. Op mijn vraag er wat aan te doen, bijvoorbeeld samen naar therapeut, problematiek onder ogen zien, ontkent ze borderline. Ik ben de borderliner dan, met haar is alles in orde. Als ik zeg dat ik dat best wil laten onderzoeken samen met haar, weigert ze. Ben niet zonder neuroses en zou best kunnen dat ik borderline trekken heb. Ben zelf ook best heftig, maar gelukkig en heb mijn leven op de rails. Ik hou vreselijk veel van haar maar ben nu ten einde raad. Heb puberdochter, fulltime verantwoordelijke baan, ik kan niet meer, ben uitgeput door constante problemen. Zij heeft geen inkomen, geen baan, weinig vrienden, weinig vooruitzichten. Is er nog hulp mogelijk of moet ik haar voor eigen gezondheid en zorg voor mijn dochter laten gaan?
Antwoord:

Allereerst dit. Ik ga af op uw verhaal, meer niet.

U noemt een puberdochter van HAAR. Eerste vraag, waar is de eigen vader van puberdochter dan. Is die uit zicht. Want ik mag aannemen dat de dochter last kan ondervinden van dat gedrag bijvoorbeeld ook. Heeft die dochter zorg-hulp (nodig).

Het belang van kind gaat voorop. Heeft uw relatie dan met die diagnose vroeger gewoon gezag verkregen over de dochter? Of was er geen sprake van onderzoek toestandsbeeld toen al niet in rechtzaak bijvoorbeeld.

Is eigen vader wellicht vervreemd van dochter en andersom? Kan ook sprake van zijn immers.

Dat is één. U vraagt voor uzelf zo distelleer ik wat u zoudt kunnen doen. De beslissing is aan u.

Een erg kort antwoord. Wat heeft de ggz u geadviseerd dan verder> U bent immers zo zegt u -in behandeling- geweest daar neem ik aan.

Hebben ze u niet geadviseerd dan wat u zoudt dienen te doen? In belang van uzelf? Dat zou ik een slechte zaak vinden. En is er toen niet gesproken over een betrokkenheid van partner met dat borderline dan in gesprekken en behandeling

waarvoor u in behandeling liep. Gelukkig dringen ze daar dan eindelijk nu op aan na 2000, mede ook al in belang van kinderen bijvoorbeeld.

Zij zal als dat het is niets toegeven, zoals u dat stelt. U weet het ze verdraaien alles. Een kenmerk. Dat ze in therapie geweest is blijkt dan ook zo zegt u. En daar is ze dan zeer zeker niet vanaf.

Ga ook niet in die verhalen mee of in die beweringen want dat kan niet. U treft kennellijk zo vertelt u dezelfde zaken als vroeger toen ze dat had. Met andere woorden dat is niet over gegaan in jaren. Integendeel zou ik zeggen.

Kennellijk heeft u omwille van redenen dat lang volgehouden. Wellicht bang om de andere te -verliezen- kwijt te raken ook.

U zegt het al het -lijkt of ze 2 personen is- Nou beste als dat zo is dan is het niet het lijkt zo. Dan is het van a. naar z. En is er sprake kennellijk van misschien nog dubbele agenda's ook bijvoorbeeld. Let daar op.

En laat u zeker niet manipuleren. Stel de grens voor uzelf stevig vast ook dan.

Ga niet in discussie met zo iemand is immers ook het devies. Uw a. maakt zij z. van en uw z. andersom. Overigens bent u man of vrouw?

En ik lees verder het betreft uw eigen puberdochter zo begrijp ik nu. Dan zou ik in belang van de dochter ten eerste handelen. En dat houdt in letterlijke bescherming tegen handel en wandel van een borderliner wie het ook is.

(Zie voorts bpdcentral.com). Vraag advies verder en verwijzing naar psychiater of psycholoog c.q. ga als omstander cursus volgen voor omstanders als u daar iets in ziet tenminste. En nogmaals de uiteindelijke -wellicht moeilijke beslissing- laat dat niet over aan de borderliner.

Die beslist toch wel meestal. Ook zonder u. (Egoïsme bijvoorbeeld wat ook v eel voorkomt). Als een borderliner doorheeft dat u hun doorheeft zijn ze weg.

Doch de grote misvatting is van omstanders om uit angst maar niks meer te zeggen van gedrag.

Ouders van die erin meegaan en zodoende dat ziektebeeld c.q. gedrag in stand houden ook. Het is het een of het andere.

Of men laat zich door een wals overwalsen en daar schiet u niks mee op en kind ook niet of men stelt de grens op goede wijze. Met behukp van desnoods.

Weinig borderliners willen dat in realiteit en daar gaat het om. Ik ben dan ook inzake zulke mensen voor letterlijke verplichting in te voeren in het hele land.

Dat is echter mijn mening.

Met mijn ervaringen als omstander, gedupeerde. Doch ik ken er nu zovelen die door niets doen en de keuzevrijheid van borderliners om eigen partners te benadelen (ggz die dat in stand houdt in principe ook) dat ik zeg als dat zo doorgaat is dat geen goede zaak.

Succes.

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Vriendin ontkent borderline. Ik heb het ipv zij.:

Relatie met iemand met borderline?
      [Gesteld in Borderline]
2007-05-17 12:33:02
hoe moet k hier mee omgaan?
      [Gesteld in Borderline]
2008-01-08 16:56:51
Dochter is extreem manipulatief, graag advies!
      [Gesteld in Psychiatrie]
2008-08-07 10:38:48
Wat is nog echt
      [Gesteld in Borderline]
2009-04-21 04:29:49
Hoe kom ik van mijn borderline buurvrouw af?
      [Gesteld in Borderline]
2009-09-23 21:24:23

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+