Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Formulering van geluidshinder in HHR

[Gesteld op: 23-10-2009]

Toelichting:
Onze VvE wil een formulering over geluidshinder opnemen in het huishoudelijk reglement als aanvulling op het geldende splitsingsreglement van 1992 wat voor deze appartementen geldt.

Hierin staat bij punt G artikel 17 punt 5 het volgende: 'De vloerbedekking van de privé gedeelten dient van een zodanige samenstelling te zijn dat contactgeluiden zo veel mogelijk worden tegengegaan. Met name is het niet toegestaan parket of stenen vloeren aan te brengen, tenzij dit geschiedt op zodanige wijze dat naar het oordeel van het bestuur geen onredelijke hinder kan ontstaan voor de overige eigenaars en/of gebruikers.'

Zij willen het volgende opnemen in het huishoudelijk reglement: 'Momenteel zijn op de houten verdiepingsvloeren op de eerste etage een isolatielaag met hierop harde vloeren aangebracht. Om hinderlijke contactgeluiden te beperken dienen bij verkoop/verhuur en/of verandering in gezinssamenstelling van een bovenappartement de huidige harde vloeren te worden verwijderd. Het is dan niet meer toegestaan harde vloeren (zoals vilt, kurk, parket, plavuizen, laminaat, linoleum enz.) aan te brengen. Zie modelreglement bij splitsing in appartementsrechten Artikel 17, lid 5. Ook is het niet toegestaan de houten draagvloeren in de appartementen onbedekt te laten.'

De vloeren die nu boven aanwezig zijn, zijn voorzien van een geluidsisolerende laag die volgens het benedenappartement niet voldoet. Echter er zijn certificaten overhandigbaar waarin staat dat de reductie met 10 db moet zijn afgenomen voor de gelegde vloeren. De TNO-test is uiteraard gedaan op een betonnen vloer en in dit huis zijn houten vloeren aanwezig.

Mag de voorgestelde formulering worden opgenomen in het HHR? Of gaat deze in tegen de gestelde regel in het modelreglement?

Wat zou een formulering kunnen zijn wat alle appartementen tevredensteld?

Mag een eigenaar van de benedenwoning eisen dat een marmeleum of laminaat vloer wordt verwijderd met in achtneming van de regel zoals gesteld in het modelreglement?

Graag hoor ik van u. Bijvoorbaat dank! Met vriendelijke groet.
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Allereerst excuus voor de latere reactie: ik moest even tijd vrijmaken om hier in te duiken.

Maar over uw vraag... Lagere regels mogen niet ingaan tegen hogere regels. Dus een huishoudelijk reglement mag in geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de wet, de splitsingsakte en het modelreglement of zelfs die van de goede trouw. Dus een huishoudelijk reglement heeft slechts aanvullend karakter.

Naar mijn idee is het voorgestelde niet zozeer in strijd met het modelreglement alswel een verplichtende specificatie van wat naar het oordeel van het bestuur onredelijke hinder doet ontstaan. De kneep zit 'm in het dichttimmeren van deze, subjectieve, beoordeling door een bestuur nu of in de toekomst. En daar kunt u meen ik terecht bezwaar tegen maken.

Een formulering die alle partijen tevreden stelt is hier moeilijk te geven. Vaak is in een goed gesprek beter afspraken te maken dan als boven voorgesteld. Bij bouw en woningtoezicht van uw gemeente kunt u informeren naar de toelaatbare normen die als basis kunnen dienen voor dit gesprek.

Geëist kan er altijd worden. Maar u kunt, als u meent onredelijk benadeeld te zijn, dit altijd voorleggen aan de rechter. Deze zal alle belangen wegen en een bindende uitspraak doen op basis van redelijkheid en billikheid.

Ik hoop dat u hiermee verder kunt?

Met vriendelijke groet,

Reinald Don

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Formulering van geluidshinder in HHR:

Geluidsoverlast Tennisvereniging
      [Gesteld in Geluidsoverlast]
2010-07-06 11:54:35
Radio in de tuin zacht aan.
      [Gesteld in Geschillencommissies]
2012-08-16 20:07:55
Isolatie woning (binnen muren)
      [Gesteld in Geluidsoverlast]
2013-01-08 16:52:59
Mag de buurman zijn poort aan mijn huis vastmaken?
      [Gesteld in Woningen]
2014-08-23 12:48:53
Is het archief van de VvE openbaar?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2016-04-13 17:52:03

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+