Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Management » Interim Management » Wet Werk En Bijstand
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Wet Werk en Bijstand en krijg online een antwoord van de specialist in Wet Werk en Bijstand

Zelf een vraag over Wet Werk en Bijstand? Klik hier.
Meer vragen over Wet Werk en Bijstand.
De huidige beheerder van de rubriek Wet Werk en Bijstand:
Naam: Legal2People
Bedrijf: Legal2people
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Legal2People vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via RSS. Klik hier.
RSS over Wet Werk en Bijstand op jouw website?Vragen over Wet Werk en Bijstand op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Wet Werk en BijstandVragen over Wet Werk en Bijstand via E-mail. Klik hier.

E-mail verkeer met sociale zaken.

[Gesteld op: 22-10-2009]

Toelichting:
Mijn consulent WWB weigert met e-mail te werken. Ik moet alles uitprinten en/of kopiŰren en brengen en laten stempelen of een ontvangstbewijs vragen. Dat kost mij veel extra tijd en werk. Ik probeer mijn administratie zoveel mogelijk digitaal te doen om meer tijd over te houden voor het vinden en behouden van betaalde arbeid. Mijn jurist zegt dat e-mail een legaal algemeen wettelijk geaccepteerd communicatie middel is en dat ik dat gewoon kan gebruiken en dat de Soza dat moet accepteren. Maar de consulent zegt dat ze de mail gedeeltelijkl niet ontvangt
Ik vraag mij af in hoeverre het voor mij haalbaar en rendabel is om de houding van de Soza tov e-mail verkeer in mijn voordeel te wijzigen.
Is het werkelijk zo dat de Gemeente e-mail verkeer als vorm van communicatie kan weigeren anno 2009?
Antwoord:

Beste vraagsteller,

Wij verwijzen u naar de onderstaande bepalingen uit de Algemene Wet Bestuursrecht: De kern is dat een bericht  elektronisch naar een bestuursorgaan  kan worden verzonden voor zover het bestuursorgaan kenbaar heeft gemaakt dat deze weg is geopend.en dat de gemeente indien zij niet per email wenst te communiceren dit met gegronde redenen kenbaar dient te maken. Zie artkel 2:15 Algemene Wet Bestuursrecht hieronder.

Verder verwijzen wij u naar de onderstaande bepalingen.

AFDELING  2.3

Verkeer langs elektronische weg

Art. 2:13. [Elektronische verzending bericht] 

-1. In het verkeer tussen burgers en bestuursorganen kan een bericht elektronisch worden verzonden, mits de bepalingen van deze afdeling in acht worden genomen.
-2. Het eerste lid geldt niet, indien:
a. dit bij of krachtens wettelijk voorschrift is bepaald; of
b. een vormvoorschrift zich tegen elektronische verzending verzet.
 
 
 
Art. 2:14.
-1. Een bestuursorgaan kan een bericht dat tot één of meer geadresseerden is gericht, elektronisch verzenden voor zover de geadresseerde kenbaar heeft gemaakt dat hij langs deze weg voldoende bereikbaar is.
-2. Tenzij bij wettelijk voorschrift anders is bepaald, geschiedt de verzending van berichten die niet tot één of meer geadresseerden zijn gericht, niet uitsluitend elektronisch.
-3. Indien een bestuursorgaan een bericht elektronisch verzendt, geschiedt dit op een voldoende betrouwbare en vertrouwelijke manier, gelet op de aard en de inhoud van het bericht en het doel waarvoor het wordt gebruikt.
 
 
 
Art. 2:15. [Eisen aan burger] 

-1. Een bericht kan elektronisch naar een bestuursorgaan worden verzonden voor zover het bestuursorgaan kenbaar heeft gemaakt dat deze weg is geopend. Het bestuursorgaan kan nadere eisen stellen aan het gebruik van de elektronische weg.
-2. Een bestuursorgaan kan elektronisch verschafte gegevens en bescheiden weigeren voor zover de aanvaarding daarvan tot een onevenredige belasting voor het bestuursorgaan zou leiden.
-3. Een bestuursorgaan kan een elektronisch verzonden bericht weigeren voor zover de betrouwbaarheid of vertrouwelijkheid van dit bericht onvoldoende is gewaarborgd, gelet op de aard en de inhoud van het bericht en het doel waarvoor het wordt gebruikt.
-4. Het bestuursorgaan deelt een weigering op grond van dit artikel zo spoedig mogelijk aan de afzender mede.
 
 
 
Art. 2:16. [Elektronische handtekening] 

Aan het vereiste van ondertekening is voldaan door een elektronische handtekening indien de methode die daarbij voor authentificatie is gebruikt voldoende betrouwbaar is, gelet op de aard en de inhoud van het elektronische bericht en het doel waarvoor het wordt gebruikt. De artikelen 15a, tweede tot en met zesde lid, en 15b van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek zijn van overeenkomstige toepassing, voor zover de aard van het bericht zich daartegen niet verzet. Bij wettelijk voorschrift kunnen aanvullende eisen worden gesteld.
 
 
 
Art. 2:17. [Verzend- en ontvangsttheorie] 

-1. Als tijdstip waarop een bericht door een bestuursorgaan elektronisch is verzonden, geldt het tijdstip waarop het bericht een systeem voor gegevensverwerking bereikt waarover het bestuursorgaan geen controle heeft of, indien het bestuursorgaan en de geadresseerde gebruik maken van hetzelfde systeem voor gegevensverwerking, het tijdstip waarop het bericht toegankelijk wordt voor de geadresseerde.
-2. Als tijdstip waarop een bericht door een bestuursorgaan elektronisch is ontvangen, geldt het tijdstip waarop het bericht zijn systeem voor gegevensverwerking heeft bereikt.
 
 

Wij hopen dat u hieraan iets heeft.

Met vriendelijke groeten.

Legal2people

www.legal2people.nl

Beantwoord door:
Legal2People
profielpagina


Gerelateerde vragen aan E-mail verkeer met sociale zaken.:

Wat is de verhouding letters in het spel Scrabble?
      [Gesteld in Bordspellen]
2009-03-25 12:27:29
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19
Ongeluk met de fiets
      [Gesteld in Autoverzekering]
2011-12-16 16:50:29

Gemiddelde score Wet Werk en Bijstand: 8.7 (4703x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+