Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Personeelsmanagement-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeelsmanagement-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Personeelsmanagement-Overijssel

Zelf een vraag over Personeelsmanagement-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Personeelsmanagement-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Personeelsmanagement-Overijssel:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeelsmanagement-OverijsselVragen over Personeelsmanagement-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Personeelsmanagement-Overijssel op jouw website?Vragen over Personeelsmanagement-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeelsmanagement-OverijsselVragen over Personeelsmanagement-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Studiekosten / werkuren terugbetalen

[Gesteld op: 21-10-2009]

Toelichting:
Gezien ik mijn ontslag heb ingediend doordat ik een nieuwe uitdaging heb gevonden bij een andere WG, willen ze nu de gemaakte studiekosten terugvorderen. Echter willen ze ook de betaalde uren, terwijl ik op school zat(dit was 2 jaar lang 4 uur in de schoolweek) terugvorderen, mag dat?

Dit is wat in mijn leerlingovereenkomst staat:
" 1.
Indien de leerling of werkgever besluit om welke reden dan ook de leering- en/of arbeidsovereenkomst te beŰindigen is de leerling verplicht de volledig gemaakte kosten voor de studie terug te betalen.

2.
Indien de leerling binnen een jaar na het behalen van de diploma ontslag neemt, dan moet de leering 80% van de totale kosten van de opleidiing terugbetalen aan de werkgever. Neemt de leerling binnen twee jaar na het behalen van zijn diploma ontslag, dan moet de leerling 60% van de totale kosten van de opleiding terugbetalen aan de werkgever. Neemt de leerling binnen drie jaar na het behalen van zijn diploma ontslag, dan moet de leerling 40% van de totale kosten van de opleiding terugbetalen aan de werkgever. Neemt de leerling binnen vier jaar na het behalen van zijn diploma ontslag, dan moet de leerling 20% van de totale kosten van de opleiding terugbetalen aan de werkgever."

Ook willen ze kosten terugvorderen van een opleiding waarvan de WG wou dat ik hem volgde, mag dat?
Antwoord:

Allereerst mijn excuses voor de enigzins late reactie (was even met vakantie).

Wettelijk is er niets geregeld over het terugbetalen van studiekosten. Een studiekostenreglement moet helder worden geformuleerd, zodat u weet waar u aan toe bent bij beeindiging van de arbeidsovereenkomst. 

In uw leerlingenovereenkomst wordt gesproken over de terugbetaling van de kosten van de opleiding. Er wordt niet gesproken over de tijd die u heeft gebruikt voor deze scholing. Wanneer deze loonkosten meegenomen hadden moeten worden dan had dit expliciet genoemd worden in de studiekostenregeling. Dat is in uw geval niet gedaan en m.i. kan uw werkgever deze dan ook niet van u terugvorderen.

Op verzoek van uw werkgever heeft u een opleiding gevolgd. Dat betekent dat het bedrijfsbelang voorop stond. De kennis die u hierdoor hebt opgedaan kan wellicht bij een andere werkgever te gelde worden gemaakt maar dat komt op de tweede plaats. Indien er voor deze opleiding geen studiekostenregeling is opgesteld, komt deze opleiding voor de volle 100% voor rekening van de werkgever.

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor je reactie.

Ik heb nooit een overeenkomst per opleiding getekend, alleen een algemene. Hadden ze dit per opleiding moeten opstellen?

mvg,

Martijn
 
Antwoord Beheerder:
Uit uw verhaal maak ik op dat u er sprake is van een leerlingovereenkomst. Dat betekent dat binnen deze overeenkomst u een opleiding op verzoek van de werkgever hebt gevolgd. Deze opleiding heeft een andere status en de werkgever had om verhaal mogelijk te maken hiervoor een aparte studiekostenregeling moeten maken.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Studiekosten / werkuren terugbetalen:

Overrulen wettelijke verlofregeling?
      [Gesteld in Arbeidsvoorwaarden]
2013-04-16 15:11:09
Conflict over studiekostenregeling
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2014-05-17 10:32:12
Moet ik studiekosten terugbetalen?
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Noord Brabant]
2011-05-17 10:43:32
Moet ik studiekosten terug gaan terugbetalen?
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Noord Holland]
2011-05-17 13:34:47
Moet ik deze cursussen terugbetalen?
      [Gesteld in Arbeidsvoorwaarden]
2012-01-18 18:25:26

Gemiddelde score Personeelsmanagement-Overijssel: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+