Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Last van bekken linkerzijde

[Gesteld op: 21-10-2009]

Toelichting:
Ik ben 22 jaar oud en heb nu last van mijn linker bekken. Als ik even zit en dan opsta heb ik het gevoel dat ik er geen kracht in heb. en binnen in doet het pijn. Als ik en paar stappen had gezet werdt de pijn minder. maar nu blijft het steeds langer. Ben geboren met displasie van linker heup. kan dit er mee te maken hebben? Of heeft het ergens anders mee te maken?

(Verder ben ik onder behandeling geweest bij de fysio voor een lichte vorm van Scoliose, de fysio zei dat mijn ribaanhechting steeds vast kwam te zitten. Ook heb ik regelmatig last van mijn onderrug. Ik ben 1.84 lang en weeg ongeveer 85 kilo)
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. Het is natuurlijk onmogelijk om via het internet te beoordelen wat de oorzaak is van uw klachten. Voor een goede diagnose heb ik meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Ik vermoed dat uw klachten uit uw bekken komt. Door de heupdysplasie functioneert uw bekken toch wat anders dan bij een gemiddeld persoon. Dit kan mee spelen bij de klachten, maar niet noodzakelijk. Ongeveer 14% van de bevolking heeft een scoliose, en het komt vaker voor bij vrouwen dan mannen. Er is geen statistisch bewijs dat mensen met een scoliose meer of minder last van de rug hebben. Ik vermoed dat door de heupdysplasie een licht beenlengte of heup verschil is, waardoor het bekken wat scheef staat. Als compensatie gaat de wervelkolom zijwaarts buigen. Niet zo raar, want je wilt wel dat de ogen op gelijke hoogte blijven.

 

Het bekken is de basis waar de wervelkolom op rust. Het bestaat uit 3 botten; het heiligbeen en de twee bekkenbotten of darmbeenderen. Deze 3 bekkenbotten zijn aan de achterkant met elkaar verbonden door de sacro-iliacale gewrichten (SI gewrichten) en aan de voorkant met het schaambeen. Deze gewrichten zijn een veelvoorkomende bron van pijnklachten.

Het SI-gewricht kan geblokkeerd zijn waardoor het niet goed beweegt. Dit kan de onderliggende oorzaak zijn van een bekkenscheefstand zijn. Als gevolg hiervan kunnen zijwaartse krachten op de rest van de wervelkolom ontstaan. Dit kan weer leiden tot problemen in de onderrug, maar ook resulteren in klachten in de bovenrug en nek.

Pijn vanuit de SI-gewrichten kan lokale bilpijn geven, maar ook pijn ter hoogte van de broekriem, liespijn, pijn ter hoogte van het schaambeen of beenpijn.

De klachten worden vaak verergerd door opstaan vanuit zit, lang zitten of staan, bukken of tillen. Bewegen en m.n. wandelen/lopen en fietsen geeft meestal vermindering van de klachten.

 

Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende NCA chiropractor. Want ik ben ervan overtuigd dat chiropractie u ook kan helpen met uw klachten. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Last van bekken linkerzijde:

oorzaak pijn in rug,been,heupen en arm
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-12-27 21:13:34
ik heb al jaren last van mijn bekken
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-04-22 14:32:54
pijn staartbotje na bevalling
      [Gesteld in Fysiotherapie]
2009-06-13 13:22:20
Terugval bekkeninstabiliteit
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-06-16 21:57:24
Vraag over si gewricht, bekken
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2010-06-08 13:45:15

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+