Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen » Zelfkennis
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zelfkennis en krijg online een antwoord van de specialist in Zelfkennis

Zelf een vraag over Zelfkennis? Klik hier.
Meer vragen over Zelfkennis.
De huidige beheerder van de rubriek Zelfkennis:
Naam: Eaglan Kurek
Bedrijf: Dimschool vzw
Reactiesnelheid: 78 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Eaglan Kurek vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ZelfkennisVragen over Zelfkennis via RSS. Klik hier.
RSS over Zelfkennis op jouw website?Vragen over Zelfkennis op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ZelfkennisVragen over Zelfkennis via E-mail. Klik hier.

Wat is mijn toekomst? Ben Bordeliner zo lang ik al

[Gesteld op: 20-10-2009]

Toelichting:
Ik weet niet beter, dan dat ik verkeerd en rot en lastig in elkaar steek. So-wie-so voor anderen en ook nog voor mezelf. Word wel behandeld, maar voelt alleen maar slechter. Kan nooit iets goed doen, voel me mijn leven lang door iedereen in de steek gelaten, al zeggen ze van niet, maar waarom ben ik dan zo verdomd alleen?
Waar is dat beetje warmte wat ik niet ken? Ik weet niet hoe \\\"\\\" anders\\\" voelt. Koud en moe, zwart en wit.De grond ingetrapt. Afgebrand.
Ik hoop dat er iemand is, die begrijpt, dat ik Úcht niet verder kan. Verwijten krjg ik ook na mijn dood wel.Angst speelt ook een hele grote rol. Bang voor alles, behalve mijn dood.
Antwoord:

Elke mens leeft met vaste overtuigingen die hij/zij in de jeugdjaren heeft opgedaan en alsmaar met zich meesleept en blijft meeslepen, totdat… de oude overtuigingen vervangen worden door nieuwere. Je wordt behandeld, maar als je je daar 'slechter bij voelt' is dat een positief gevoel, want het vertelt jou dat je niet bij de juiste persoon in behandeling bent. Wees dat gevoel dankbaar en zoek hulp bij iemand anders.

Dat alleen-gevoel heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je anders bent dan de massamens. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Elke medaille heeft twee zijden en mensen hebben meestal de neiging om er slechts één kant van te bekijken en om die reden zien ze niet het geheel. Alleen-zijn, is één ding – dat ben ik ook. Zichzelf eenzaam voelen, zich afgesloten voelen van de maatschappij is iets totaal anders. Mensen die herhaaldelijk in het verleden werden gekwetst, hebben de automatische neiging om een muur rondom hun hart te bouwen, uit zelfbescherming. Maar tegelijkertijd bouwen ze een muur waarachter ze zichzelf opsluiten, met als gevolg dat ze zichzelf in een soort van gevangenis hebben geplaatst. Oplossing: langzaamaan die muur terug afbouwen, met-ter-tijd. Zelfvertrouwen is hier een belangrijk ingrediënt.

Dat beetje warmte dat jij niet kent heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je het niet bezit. Dat ‘bezit’ mag je niet van iemand anders verwachten, gewoonweg omdat niemand het je kan geven, niemand. Tijdelijk misschien, en meestal artificieel, of omdat men van jou iets in de plaats verwacht.

Ofwel bezit je het, ofwel bezit je het niet. Met andere woorden: de kans is groot dat je misschien geen warmte, noch liefde koestert voor jezelf. Elke vorm van warmte die je van buitenaf krijgt, geeft jou maar een tijdelijke bevrediging. Wat je zelf bezit, is permanent. Tracht jezelf dus lief te hebben, en van zodra je het bezit, kan je die liefde naar anderen toe uitstralen. In de film ‘What the Bleep do we know?’ komt een fragment in die jou kan inspireren.

Je schrijft dat je de verwijten wel na je dood krijgt. Maar daar zou ik me geen zorgen over maken. Weg is weg. Doodgaan betekent: niet meer op deze aardbol leven – en, alhoewel iedereen – volgens mij – het recht heeft om over zijn eigen leven te beslissen, is zelfmoord, bijvoorbeeld, het enige dat je zo lang mogelijk moet uitstellen.

Opgeven, de weg van de minste weerstand kiezen, is al té gemakkelijk. Iets aan de situatie doen, het minder positieve in het positieve omswitchen, negatieve overtuigingen vervangen door heilzame overtuigingen, jezelf liefhebben en anderen tot dienst zijn, een meerwaarde voor anderen betekenen, et cetera … daar is moed én inspanning voor nodig, véél moed en véél inspanning. Maar in de eerste plaats doe je alles voor jezelf, dan voor de medemens. Nogmaals: wat je zelf bezit, kan je wegschenken.

Jouw laatste zin is voor mij heel belangrijk… als je écht meent wat je schrijft – want… enkel en alleen de mens die niet bang is voor de dood, is niet bang van het leven. Dus: leef! En vind jezelf een goede begeleider/coach/hulpverlener, of wie of wat dan ook, maar het wordt – mijns inziens – hoog tijd dat je begint te leven - en, groei uit tot de beste die jij kunt zijn.

Ik wens je alle succes toe!

Beantwoord door:
Eaglan Kurek
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat is mijn toekomst? Ben Bordeliner zo lang ik al:

Beste meneer Andre van Well,
      [Gesteld in Paranormaal]
2009-02-18 15:26:05
Advies over wat het beste te doen
      [Gesteld in Pensioen]
2009-07-08 16:33:58
Mijn vriendin twijfelt aan onze toekomst samen
      [Gesteld in Relaties]
2010-10-05 10:56:44
relatie beiindigen?
      [Gesteld in NLP]
2011-03-28 13:09:07
Hoe ziet de toekomst van m'n gezin eruit?
      [Gesteld in Paranormaal]
2015-09-21 05:25:40

Gemiddelde score Zelfkennis: 8.4 (9x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+