Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mensen en krijg online een antwoord van de specialist in Mensen

Zelf een vraag over Mensen? Klik hier.
Meer vragen over Mensen.
De huidige beheerder van de rubriek Mensen:
Naam: Nellie Timmermans-van de Kamp
Bedrijf: Interpunctie
Reactiesnelheid: 7 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nellie Timmermans-van de Kamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MensenVragen over Mensen via RSS. Klik hier.
RSS over Mensen op jouw website?Vragen over Mensen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MensenVragen over Mensen via E-mail. Klik hier.

Hoe moet het nu verder met hem?

[Gesteld op: 19-10-2009]

Toelichting:
Ik ken sinds meer dan een jaar een jongen waarmee ik af en toe afsprak. Het ging allemaal heel traag vooruit (wat ergens toch positief is). De laatste maand hebben we elke week film gekeken op zijn kamer. Hij raakte me altijd aan, begon mij te strelen, op mijn buik, mijn dijen.. maar tot een kus kwam het nooit. Nu bleek dat hij een serieuze relatie (nog niet) wil omdat hij problemen heeft die hij eerst wil verwerken. Hij heeft oa een ernstige ziekte, wat mij zelfs niet afschrikt om een relatie met hem aan te gaan! Zijn levensverwachting is zelfs maar beperkt. Ik dacht dat ook dat de reden was dat hij me nooit kuste, dat hij niets wou forceren! Maar hij zei ook dat hij zn vrijheid niet wil opgeven. Ik heb zelf nooit een relatie of sex gehad, dat wist hij. Hij zei dat als ik wil weten hoe sex voelt, hij dat wel wil doen. Hij zegt dat hij me nooit na 1x zou laten vallen, zoals ALLE andere jongens volgens hem wel zouden doen. Ik zou NOOIT op zn aanbod ingaan. Maar ik voel mij hoe dan ook gebruikt. Omdat hij me niet eerder duidelijk maakte dat hij geen relatie wil (op dit moment) en omdat hij me maar bleef aanraken. Hij moet toch weten ik er meer van verwacht als hij me aanraakt? Ik denk wel dat hij het zelf niet beseft dat hij me gekwetst heeft. Hij zei dat hij me echt graag heeft, en het leuk vindt film met mij te kijken, en onnozel te doen...'voor de fun'. Ik weet niet hoe het verder moet nu, ik wacht af tot hij wat laat weten (pas das zeg ik hem ook dat hij me gekwetst heeft) Ik wil het in elk geval uitpraten. Maar vraag me echt af of we nog vrienden kunnen zijn. Hij zou me nooit dwingen tot iets wat ik niet wil! Maar toch..als we vrienden blijven en ik zeg hem dat hij me niet moet aanraken, hoe kan ik dan in toekomst weten of het moment daar is dat hij toch klaar is voor een vaste relatie? Ik kan dat onderscheid toch niet zien? Bovendien kan hij even goed misbruik v me maken op dat moment (wat hij echt wel nooit zou doen) maar toch... en als we vrienden blijven (zonder aanrakingen of wat dan ook) dan zou ik me toch rot voelen als hij op een dag een relatie begint met een ander meisje? Het is echt een moeilijke situatie, hij is diep vanbinnen geen profiteur.. Wil hem eigelijk niet kwijt. Maar dat hij momenteel enkel bereid is tot een seksrelatie, heeft mij echt doen schrikken! In mijn ogen even zeer een vorm van profiteren (vooral die aanrakingen, terwijl hij wist dat ik nooit eerder een relatie gehad heb, en aanrakingen dus niet gewoon ben)...
Antwoord:

Ik vraag me af hoe zeker jij weet dat hij een ernstige ziekte heeft. Sommige mensen verzinnen van alles. Dus ik zou daar ook zeker van willen zijn. Misschien weet jij het echt 100% zeker, maar ik vraag me dat af als ik je verhaal lees.

Verder denk ik ook dat je je twijfels en je gekwetstheid serieus moet nemen. Ook het feit dat ALLE andere jongens je na 1x zouden laten vallen, lijkt me niet kloppen. Er zijn veel jongens die dat inderdaad doen, en wie weet hij ook! En al die aanrakingen "for fun" die jij blijkbaar anders interpreteert. Ik zou niet zo maar meedoen, omdat hij zegt "beter" te zijn dan al die anderen.

Ik zou eens een serieus gesprek met hem voeren, en hem voorleggen wat jij er allemaal over denkt, dus precies zoals je het mij geschreven hebt.

Ook vraag ik me af waarom hij eerst zijn problemen moet verwerken. En wat precies die problemen zijn? HIj zou daar ook eens met je over kunnen praten. Ik kan natuurlijk ook niet weten wat er aan de hand is, maar ik vertrouw het niet helemaal... En jij ook niet, heb ik het idee!

Dat verhaal over die  ziekte is belangrijk om uit te zoeken. Is DAT niet waar, dan zou ik van de rest ook niks meer vertrouwen. Als dat inderdaad klopt dan zou ik eens uitgebreid met hem praten.

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt alvast. Ja dat van de ziekte weet ik wel 100% zeker. Het ging om een zeer ernstige ingreep aan een hersentumor, voor de 2e keer. Nadat ik me zelf wat daarover ge´nformeerd had, wist ik ergens dat het niet goed zat. Nadien hoorde ik dat zijn familie blijkbaar op de hoogte zou zijn, dat het om iets kwaadaardigs gaat. De levensduur van zo iemand is totaal niet te voorspellen, maar het gaat doorgaans om enkele jaren. Nu blijkbaar wist hij zelf niet hoe erg het was, dokters verzwijgen deze info vaak om positieve gedachten niet weg te nemen. Maar nu, 2 maanden later, weet ik niet zeker wat hij weet en hoe hij zn toekomst ziet. Hij denkt positief en het lijkt alsof hij denkt dat alles na de medicatie kuur achter de rug zou zijn. Maar de kans is natuurlijk ook zeer groot dat hij het intussen toch weet, maar dat hij positief wil blijven,en het mij (en andere mensen) niet vertelt. In dat geval zou het ook echt kunnen zijn dat hij daarom geen relatie met mij wil aangaan, of met niemand, omdat een toekomst niet zeker is. Maar ik kan hem daar heel moeilijk mee confronteren. Ik zal in elk geval eerst afwachten en eens serieus met hem praten. Mss kan ik op een voorzichtige manier toch proberen om de ziekte hierbij aan te halen, om uit te zoeken wat dat ermee te maken heeft... Ik hoop in elk geval dat hij bereid is er serieus met me over te praten, dan weet ik pas meer. Bedankt!
 
Antwoord Beheerder:
Nee, confronteren hiermee zou ik ook niet doen, maar wel eens serieus praten over hoe hij zijn toekomst ziet. Want als je niet eerlijk kunt praten met hem over zijn toekomst dan wordt het ook lastig om met hem om te gaan. Eerlijkheid over en weer is toch het belangrijkste.

Ik wens je hoe dan ook heel veel sterkte.
Beantwoord door:
Nellie Timmermans-van de Kamp
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Mensen:
Emotionele Problemen
Maatschappelijk Werk En Dienstverlening (MWD)
Persoonlijke Ontwikkeling
Vermist
Zelfkennis


Gemiddelde score Mensen: 8.3 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+