Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Wat is de beste vervanger voor seroxat.

[Gesteld op: 17-10-2009]

Toelichting:
Sinds 1998 maak ik gebruik van het antidepressivum seroxat. Toch ben ik bezig om te kijken of een ander antidepressivum beter werkt, aangezien ik last heb van veel bij verschijnselen bij seroxat, veel dromen, drang naar drugs (cannabis) om mijn gedachten en emoties rustig te houden. Ik ben een leek op gebied van medicatie, en heb ook niet de tijd om dit allemaal uit te zoeken.
Ik ben bezig met een nieuwe draai in mijn leven, nieuwe studie, nieuwe baan, maar ook geldzorgen, omdat ik een jaarlang op een hele lage uitkering leef.
Dit alles bijelkaar maakt dat mijn studie en stage motivatie sterk achteruitgaat. Ben moaar van 20 naar 40 mg gegaan (seroxat) om toch maar te kunnen blijven functioneren.
Ik heb een tijd zonder cannabis gekund, maar momenteel lijkt het, alsof ik niets meer aankan.
Graag zou ik daarom willen weten, wat is een goede vervanger, waar minder bijwerkingen bij zijn...

Alvast bedankt voor de informatie.

Met een vriendelijke groet,

Melanie
Antwoord:
Hallo Melanie.   U gebruikt Seroxat nu ruim 10 jaar en schrijft jammer genoeg niet of u al de hele tijd last van deze bijwerkingen heeft of dat dit pas zins een jaar of zo is.   Als u altijd al deze bijwerkingen hebt gehad dan zou u aan u arts kunnen vragen of Lexapro / Escitalopram voor u een geschikt middel is.   Dit middel is in 2008 bij een test als beste antidepressiva uit de bus gekomen hierbij is ook sterk op de bijwerkingen gelet.   Hij lijkt mijn verstandig om met u arts te bespreken of u niet een lage dosis librium mag gebruiken tijdens het af en opbouwen van de antidepressiva.   U kunt met  Librium /  Chloordiazepoxide tijdelijk u emoties en drang naar drugs proberen te onderdrukken.   Dit is de gebruikelijke procedure om van antidepressiva te veranderen u moet er op rekenen dat het op en af bouwen van medicatie het zeker 3 maanden duurt voor u weer op het zelfde niveau als nu zit.  Het probleem kan zich voor doen dat u in de 10 jaar SSRI antidepressiva gebruik resident tegen dit middel geworden bent en dan is er een grote kans dat geen enkele antidepressiva uit de SSRI groep nog bij u zal werken.  U kunt dan u toevlucht nemen tot antidepressiva van een andere soort of tot middelen die feitelijk geen antidepressiva zijn maar voor u wel die werking kunnen hebben.   Dit is veel te uitgebreid om dit hier te bespreken ik raad u aan om u huisarts te vragen u door te verwijzen naar een psychiater die gespecialiseerd is in dit soort medicatie zodat hij / zij u kan adviseren.   Het lijkt mij verstandig om naar Lexapro over te schakelen mits u huisarts dit een geschikt middel voor u vind natuurlijk.   Ik wens u veel sterkte   Erik .
 
Reactie vraagsteller:
Hallo Erik,

Dank je voor het antwoord.
Precies wat ik zocht, een aantal opties, met kort en krachtige beschrijvingen, waarmee ik naar mijn arts/therapeut kan gaan, en gaan overleggend.

Korte informatie achteraf, zodat voor u het plaatje ook compleet is.
Ik maak gebruik van zelf medicatie, dat houdt in, dat ik bepaal, wanneer ik meer nodig heb dan 20 mg per dag. Dit zijn dan gevallen, waarin mijn werksfeer minimaal was, en waarbij in de familie een paar dierbaren zijn gegaan. Zodra ik me beter ga voelen, ga ik nog 4 maanden door, en daarna bouw ik het weer af.
Ik heb geprobeerd om helemaal af te bouwen, helaas werkte het destijds niet voor mij. Momenteel zit ik opnieuw in een heftige fase qua het leven, nieuwe studie/stage, ben 36 :-) en door ww uitkering, staat mijn koopwoning op de tocht, en is er een hulpvraag voor budgetbeheer richting de gemeente gegaan.
Dus tijdelijk omhoog naar 40, zodat ik de komende tijd wat beter aan kan. Oja, de studie is ... SPW4 :-)

Dus erg bedankt voor je reactie ...

Groetjes,

Melanie
 
Antwoord Beheerder:
Hallo Melanie. Het lijkt mij verstandig om als je eenmaal 40 Mg. Seroxat gebruikt hier ook bij te blijven en dit ook pas af te bouwen als je naar een andere medicatie overschakelt. Je geeft geen reden aan waarom je van 40 naar 20 Mg. terug bent gegaan. Als je veel last van bijwerkingen hebt bij gebruik van 40 Mg. Seroxat dat snap ik dat je het naar 20 Mg. afbouwt, als dit niet zo is dat lijkt het mij veel verstandiger om gewoon 40 Mg. te blijven gebruiken. Je hebt een druk en vrij stressvol leven en volgt en hele pittige opleiding waarom zou je, jezelf daar dan niet een klein beetje goed bij proberen te voelen met een toerijkende dosis antidepressiva? Misschien is het verstandig om alvast met u huisarts te bespreken of hij / zij berijd zal zijn u een kalmerend middel zoals Librium of Oxazepam voor te schrijven om u door eventuele toekomstige stress momenten te helpen. Probeer er zoveel mogelijk voor te zorgen dat u huisarts van u situatie op de hoogde is. Veel succes met je opleiding SPW4 . Ik wens je veel sterkte Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat is de beste vervanger voor seroxat.:

oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
Letselschade na auto-ongeluk zonder schuld?
      [Gesteld in Letselschade]
2009-03-08 01:04:51
Hoe kom ik van die dichtgeknepen keel?
      [Gesteld in Hyperventilatie]
2007-09-25 17:47:01
Moet ik de geplande optredens wel uitbetalen?
      [Gesteld in Rechtshulp-Utrecht]
2011-05-04 14:34:31
Gebruik van soja vleesvervangers in de overgang
      [Gesteld in Ayurveda]
2015-01-05 10:58:09

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+