Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Kascommissie/Kleur balkon, ramen, kozijnen

[Gesteld op: 17-10-2009]

Toelichting:
Dit najaar hebben wij als bewoners eenmalig ingestemd tot het renoveren van ons complex, te weten ramen, deuren, kozijnen en balkons. De kleur die in de gehele buurt, andere vve's, wordt gebruikt en ook op ons complex zat was RAL 9010. Tijdens de renovatie is naar onze mening de verkeerde kleur, RAL 9001, op het complex aangebracht. Verder zijn de schilderwzh niet naar behoren verricht. Ikzelf behoor tot de kascommissie binnen onze VVE. Wil dat dan ook zeggen dat ik penningmeester ben en dat ik degene ben die uiteindelijk beslissingen kan nemen in geval er bij onderhoud door het bestuur een verkeerde kleur op het appartementen complex is aangebracht? Dit is ons van tevoren niet meegedeeld door het bestuur, ook niet aan de voorzitter. Waar kan ik in onze bescheiden informatie vinden over de kleur van ons complex. Immers staat er in ons huishoudelijk reglement de volgende aanpassing: de nieuwe kleur voor de zonneschermen is antraciet, RAL 7024. De rolluiken zullen dezelfde kleur als voorpui krijgen. Dit is RAL 9010. Het zal niet verplicht worden om de puien in kunstof te plaatsen. De kleur wordt wel vastgesteld op RAL 9010. Daar ik mijn bezwaar heb geuit bij het bestuur en hen op het verstrkken van onjuiste informatie heb gewezen, wil ik nu de rechtsbijstands verz. inschakelen. Kan ik dit als enige bewoner van de vve doen? De bestuurder heeft op mijn verzoek nl eerst de betalingen jegens aannemer stopgezet, daarna hebben de voorzitters zich ermee bemoeit en heeft er, achter mijn rug om, vandaag een betaling van 19.000 euro plaatsgevonden. Ik heb een dag later inzage in de financiele stukken gevraagd. De bestuurder verzuimt ons de juiste informatie te geven, liegt en voert hier een wanbeleid. Bestuurder en aannemer willen zo snel mogelijk opleveren. Binnen 1 dag dienden wij de opleverformulieren in te vullen. Dat heb ik niet gedaan. Ik zou uw hulp erg op prijs stellen. Een wanhopige vve'er
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

Om bij uw eerste vraag te beginnen: nee, u bent als kascontrolelid geen penningmeester. Sterker: de rol die u heeft is het controleren van de penningmeester, in uw geval begrijp ik een rol die de bestuurder heeft namens de VvE. Welke beslissingen wilt u in dit geval nemen nadat bleek dat er een verkeerde kleur geplaatst is? Als Kascie-lid adviseert u de vergadering al dan niet in te stemmen met het door de penningmeester/bestuurder gevoerde financieel beleid. Op basis van dit advies zal de vergadering de bestuurder decharge verlenen (waarbij de verantwoordelijkheid voor zijn gevoerd beleid wordt overgenomen door de gehele vve, inclusief claims etc) of niet. In het laatste geval kan de vergadering eisen dat de bestuurder alsnog aan zijn opdracht voldoet, namelijk de beslissingen van vergaderingen en de regels van de splitsingsakte EN het huishoudelijk reglement uitvoeren.

U vraagt waar kan ik ... vinden over de kleur van ons complex? Uw regel na de vraag bevat het antwoord: in uw huishoudelijk reglement. Dit zijn immers vastgestelde en dus harde afspraken?

Kunt u mij nog even laten weten welke onjuiste informatie heeft het bestuur verstrekt? Is de verkeerde kleur aan de schilder doorgegeven?

U kunt uw rechtsbijstandsverzekering natuurlijk inschakelen, die van de VvE niet. Die is afgesloten door de bestuurder en zal gebruikt worden om claims van derden of van leden naar de vve te behandelen.

Overigens is een bestuurder gehouden, zeker aan een kascie-lid, inzage te geven in de financien dus dat is een vreemde zaak.

Zeker nu bestuurder aandringt om de oplevering snel er door te jassen mogen er wat vraagtekens worden geplaatst bij de gang van zaken. Ik raad u aan hierover eerst duidelijkheid te hebben voor u instemt met de oplevering. Desnoods in een speciaal hiervoor bijeengeroepen vergadering. U kunt dan met de bestuurder bespreken wat er eventueel niet goed is gegaan en in de vergadering afspraken maken over het vervolgtraject. Er kan dan ook besloten worden e.e.a. goed te keuren en de gebruikte kleur te laten zitten; dat hangt af van de hoeveelheid mede-eigenaren die er net zo over denken als u doet.

Ik hoop u hiermee op weg te helpen maar mocht u nog vragen hebben dan hoor ik dat graag!

Met vriendelijke groet,

Reinald Don

 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer Don,

Dank voor uw reactie. Als gevolg van het indienen van een claim heb ik geen tijd gehad te reageren op uw mail. Hiervoor excuses. Inmiddels ben ik juridisch beter geinformeerd. Tevens heeft een andere bewoner mij een copie van het huisreglemente gegeven dat gedateerd is op 1990 en opgemaakt is door de notaris te Heerlen. Hierin staat dat de kleur vastgesteld wordt op 9010. In de notulen van 2001 wordt vervolgens de gehele kleur aan het complex vastgesteld op 9010. In dit geval heeft onze bestuurder dus het huisreglement overtreden zonder de eigenaar hiervan te berichten. Vanuit de rechtsbijstand wordt de bewoners nu geadviseerd de eigen rechtsbijstand verzekering in te zetten. Helaas heb ik geen rechtsbijstandsverzekering. Weet ik misschien tot wie ik me alsnog kan melden?

In reactie op uw vraag is inderdaad, hier draait de bestuurder omheen, de verkeerde kleur aan de schilder gegeven. De schilder heeft namelijk een advies aan de bestuurder gegeven voor de te gebruiken kleur. De kleur 9001 zou beter dekkend zijn, vandaar dat het bestuur hiervoor toestemming heeft gegeven. Zonder ons ervan op de hoogte te brengen. Bovendien spreekt de bestuurder zich hiermee tegen daar in het overleg dat op 24 juni heeft plaatsgevonden door mijzelf in het bijzonder op deze kleur is gehamert en gewezen. Deze zou ook gebruikt worden.

Hoop op een spoedige reactie uwerzjids.

Kunnen wij de oplevering uitstellen????

Groet
Bewoner vve
 
Antwoord Beheerder:
Geachte bewoner,

U heeft een claim ingediend vertelt u in uw eerste zin (overigens geen probleem dat u niet eerder terugkomt op mijn vraag hoor); heeft die claim met deze zaak te maken?

Natuurlijk kunt u en uw buren individueel al dan niet via een rechtsbijstandsverzekring proberen deze zaak te laten oplossen. Maar als uw medebewoners hier ook zo over denken is het denk ik effectiever om dit collectief te doen. Als, zoals u aangeeft, de bestuurder niet de opdracht van de Vergadering uitvoert is hij (of zijn beheerkantoor) aansprakelijk; de vergadering (en dus feitelijk de VvE) kan zich distantiŰren van zijn handelen. Dan heeft u dus geen zaak tegen de VvE maar tegen de door de VvE ingehuurde bestuurder.
Hij zal overigens tegen dergelijke claims goed verzekerd zijn...

Maar als antwoord op uw vraag: als u geen rechtsbijstandsverzekering heeft kunt u rechtstreeks een advocaat inschakelen. Alleen moet u dan zelf voor de kosten hiervan opdraaien (mogelijk een toevoeging op u van toepassing?) tenzij er in een eventuele rechtszaak door de rechter wordt beslist dat de kosten door de tegenpartij dienen te worden betaald.

De oplevering hoeft u op zich niet uit te stellen: u kunt het opgeleverde op de voorgestelde datum weigeren. Als u zou moeten tekenen voor akkoord dan maakt u, dan pas, de weg vrij om (het restant van) de rekening te laten betalen door de bestuurder.

Als een meerderheid van de bewoners dezelfde gevoelens heeft t.a.v. de bestuurder kunt u ook overwegen hem te ontslaan.

Met vriendelijke groet,

Reinald Don
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kascommissie/Kleur balkon, ramen, kozijnen:

kozijnen donkerder dan de muur verven of niet?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-06-09 02:41:52
Raamkozijnen en ramen interieur, contrast of niet
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-05-03 11:17:46
Hoe hoog kan een aanbouw onder balkon bovenburen?
      [Gesteld in Bouw]
2010-04-27 09:42:39
kleur raam en kozijn
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2012-11-20 12:46:38
Raamkozijn vervangen door VVE of niet
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2012-10-12 14:10:21

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+