Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat en krijg online een antwoord van de specialist in Aandoeningen Bewegingsapparaat

Zelf een vraag over Aandoeningen Bewegingsapparaat? Klik hier.
Meer vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat.
De huidige beheerder van de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via RSS. Klik hier.
RSS over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website?Vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via E-mail. Klik hier.

Nekpijn met tintelende vingers?

[Gesteld op: 16-10-2009]

Toelichting:
2 Weken geleden kreeg ik heel hevige nekpijn met elke keer stroomstoten naar mijn hoofd (vnl rechts) bij elke beweging die ik deed. Deze nekpijn is nu gelukkig een stuk minder met dank aan pijnstillers en fysio (heb ik nog steeds). Nu komen er echter andere klachten bij als tintelenden vingers (eerst alleen rechts nu ook links) Ook zitten mijn oren vaak dicht. De therapeut denkt dat het vanuit de nekspieren komt, maar vindt ook dat het niet te lang mag duren. Wat vindt u?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag Hartelijk dank voor uw vraag. Tintelingen in de hand komt vaak omdat de zenuw die naar de hand loopt geïrriteerd is. Deze zenuw kan op verschillende plaatsen geprikkeld worden. De zenuw loopt vanuit de nek, onder de eerste rib door, langs de schouder en elleboog de hand in. En op dit hele traject kan er een beknelling plaats vinden. Zeer waarschijnlijk dachten de artsen dat de beknelling in pols zat, carpaal tunnel syndroom. Maar door het vrijleggen van de zenuw in de pols zijn de klachten dus niet verminderd.

 

Het is heel goed mogelijk dat er nog steeds een irritatie hoger in het verloop van de zenuw zit, zoals bijvoorbeeld in de nekwervelkolom. U kunt dit vergelijken met ischias klachten in het been. De beenpijn komt dan ook duidelijk uit de onderrug. Het is niet zo vreemd dat dit enige weken kan duren voordat het helemaal hersteld is.

 

Zonder meer informatie en een uitgebreid lichamelijk onderzoek is het voor mij natuurlijk heel moeilijk om te beoordelen waardoor de tintelingen in uw linkerhand worden veroorzaakt en wat het beste behandelplan is.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met vergelijkbare klachten. Ik wil u dan ook adviseren om een afspraak te maken bij een erkende en geregistreerde NCA chiropractor.

 

Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere soms hele zachte behandeltechnieken. De behandeling wordt altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Ik wens u alle succes om ze snel mogelijk een oplossing te vinden voor uw klachten. Het is wel belangrijk dat de chiropractor die u belt lid is van de NCA en geregistreerd staat bij de SCN. Dan weet u zeker dat u naar een erkende chiropractor gaat die voldoet aan alle kwaliteitseisen en dat de verzekering de consulten vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Ik hoop u vraag voldoende beantwoord te hebben. Mocht u nog vragen hebben of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u natuurlijk altijd weer contact opnemen met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractorchiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Fibromyalgie
Hernia
Nekklachten
Osteoporose
Reuma
Rugklachten
Whiplash
Ziekte Van Kienbock


Gerelateerde vragen aan Nekpijn met tintelende vingers?:

waar staat deze droom voor? voorspellend?
      [Gesteld in Droomuitleg]
2008-12-03 23:46:46
snap niet
      [Gesteld in Fitness]
2009-08-25 17:04:24
Tintelende vingers, handen.
      [Gesteld in Nierziekten]
2018-01-09 17:58:54
Handen
      [Gesteld in Orthomoleculaire Geneeskunde]
2012-05-31 18:26:48
wanden stucen
      [Gesteld in Doe het zelf]
2007-03-12 14:00:01

Gemiddelde score Aandoeningen Bewegingsapparaat: 9.0 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258132
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+