Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?

[Gesteld op: 16-10-2009]

Toelichting:
Heb niet echt geluk in het liefdesleven gehad. Ben zes jaar bezig met mijn nu net weer ex voor de zoveelste x. Ik ben erg begaan met mensen en vond in hem mijn maatje. Toen wij ongeveer een half jaar een relatie hadden kwam ik erachter dat er iets niet klopte. Door mijn aandringen kwamen wij er achter dat hij bordeline had. Hij is op mijn aandringen in therapie geweest en heeft mij dat tot op heden niet echt in dank afgenomen. Nu zegt hij gewoon dat het niet zo is en dat hij een stempel krijgt en wil er niets mee doen. Ik ben echt gek op hem en ondanks dat k weet dat hij dit heeft was ik in staat om toch met hem een sereus leven met kinderen op te bouwen. Ik heb hier ook een cursus voor gevolgd hoe hier mee om te gaan bij mediant. Toen hij mij onlangs kwijt dreigde te raken wou hij alles anders met mij aanpakken voor een goed leven samen. Ik heb mij hier toch weer voor open gesteld en dacht bij mezelf, wat ben je toch voor ezel om dit weer te overwegen. Vanavond wilde hij niet meer verder en zag ik een stukje toekomst ineen klappen. Ik had dit kunnen weten maar waarom doet het dan zoveel pijn? Ben al vaak heen en weer geslingert door hem en heb hem al zo vaak vergeven en zo veel gegeven maar t hielp niets. Voel mij afgewezen en denk wel eens kan ik nog wel verliefd worden op een normale vent en dat ook volhouden? ik ben zo gekwetst en durf mij niet meer te geven uit angst voor nog meer teleurstellingen. Ben zesendertig en een leven met kindertjes is mij tot nu toe nog niet gegunt maar wil t erg graag. Ben bang om weer in t diepe gat te belanden van het alleen zijn ect. Ik kan nl. alleen maar met iemand samen zijn waar ik echt wat voor voel en dan kan ik mij pas geven. Wat ik voor hem voelde heb ik nog nooit voor een ander gevoeld. Ben gewoon bang dat mij dit niet snel meer zal gebeuren en ben daardoor erg onzeker geworden. Vertrouw mijzelf niet meer in wat ik zal doen als hij weer voor de deur staat toch wel met mij verder wi.l Ben blij dat k mijn verhaal ff kwijt kon, hoef wat dat betreft bij mijn vrienden niet meer aan te kloppen.
Antwoord:

Beste. Afgaand op dit door u geschreven verhaal kan ik maar één ding zeggen eigenlijk.

Mits de diagnose door deskundige is gesteld uiteraard, meestal een goeie psychiater, is er weinig kans dat die -kenmerken- overgaan en dat weet u mag ik aannemen na die genoemde cursus bij -Mediant-

Als men u tenminste goed heeft voorgelicht -ingelicht- over beeld zelf en risico's en kenmerken.

Dat iemand van iemand houdt, dat snap ik. Kijk meestal is het zo dat mensen-omstanders een verhaal krijgen voorgeschoteld, wat niet de realiteit blijkt te zijn, je kan ook zeggen je ziet een letterlijk toneelspelletje gebeuren.

Na jaren kijk je er dwars doorheen. Echter andere omstanders (immers eigenlijk is iedereen omstander in die zin) zien dat niet. Omdat ze er of niet mee te maken hebben gehad, of denken er niets mee te maken te hebben omdat ze dat niet denken mee te maken. En..niet alles weten en kunnen weten ook wat er gebeurt.

Ze hebben een neus voor -helpers- En andersom is het zo dat je een vraag kan stellen hoe het komt dat ze precies die mensen weten uit te kiezen die erop reageren. Men heeft dat in de vingers.

Promescueus. Wisselende partners vaak. Dubbele agenda's en ga zo maar door. U zult dus nooit en te nimmer weten wat zo iemand doet of laat.

Daarbij (en dat is jammer vind ik) bestaat er nog geen enkele verplichting voor die groep (waarvan gezegd wordt dat het een van de moeilijkste stoornissen zou zijn, immers vaak is er overlapping met andere ook)

om in therapie te gaan. Men loopt weg eruit. Men wordt draaideurpatiënt. En de goede therapeut is ineens slecht die heb confronteert met wat ze doen en niet zouden moeten doen bij wijze van spreken. En dat bevalt dan niet en dan vertrekken ze.

Zo te lezen bent u onzeker geworden zo schrijft u, en wellicht dat u daarbij hulp nodig zult hebben. Dat is natuurlijk uw keuze ook.

Is het een idee om dat te zoeken via verwijzing huisarts, wellicht naar een particulier psycho-therapeut, aangezien kennellijk ook blijkt dat u ondanks die cursus toch problemen heeft met een aantal zaken van uzelf.

Het nee leren zeggen bijvoorbeeld. Het niet pikken en niet over grens gaan en laten gaan door zulke mensen.

U bent blij uw verhaal kwijt te kunnen. Logisch denk ik. Doch uw beeld wat u zoudt willen komt niet uit in de zin zoals u dat schetst. En niet met die figuur dat vertelt u.

Dat is jammer natuurlijk. Doch ga dit anders zien. Er zijn wellicht gelukkig geen kinderen. Dat weet ik niet natuurlijk. Maar ik weet wel dat als die er wel waren dat u dan in familierecht ook problemen zoudt hebben wellicht.

Als u geen -knipperlicht- affaires meer wilt, dan is het antwoord gewoonweg om er niet aan te beginnen ook.

Succes.

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hoe kom ik van mijn onzekerheid af?:

wat is wijsheid??
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-10 13:45:18
Onzekere vriendin, kan mij niet vertrouwen
      [Gesteld in Psychologie]
2009-03-04 02:41:16
Heb ik een vorm van bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-09 20:08:24
Ik ben nog niet ontgroent is dat raar?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-07-10 12:08:36
Bestaat er positieve kracht na glaasje draaien?
      [Gesteld in Paranormaal]
2009-01-12 23:57:08

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+