Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Orthomoleculaire Geneeskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Orthomoleculaire Geneeskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Orthomoleculaire Geneeskunde

Zelf een vraag over Orthomoleculaire Geneeskunde? Klik hier.
Meer vragen over Orthomoleculaire Geneeskunde.
De huidige beheerder van de rubriek Orthomoleculaire Geneeskunde:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: MÚderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Orthomoleculaire GeneeskundeVragen over Orthomoleculaire Geneeskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Orthomoleculaire Geneeskunde op jouw website?Vragen over Orthomoleculaire Geneeskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Orthomoleculaire GeneeskundeVragen over Orthomoleculaire Geneeskunde via E-mail. Klik hier.

Extra zink en silicium nodig?

[Gesteld op: 15-10-2009]

Toelichting:
Je leest steeds vaker dat wij onvoldoende zink en silicium binnen krijgen.(vanwege verarmde landbouwgrond) En dit is toch belangrijk voor een goed werkend immuunsysteem. Is het daarom nodig om via supplementen aan de aanbevolen hoeveelheid te komen? Zo ja wat beveelt u dan aan en hoeveel?
Hartelijke groet,
Marleen Stiekema
Antwoord:

Hallo Marleen,

Het klopt dat onze voeding niet meer dezelfde hoeveelheden vitamines en mineralen bevatten. Zink en silicium hebben we zeker nodig. Vooral zink is belangrijk. Hoewel we allemaal weten dat we zink nodig hebben en we dit mineraal uit onze voeding halen, is echter veel minder bekend dat roken de zinkopname verminderd (camium in sigaretten en sigarettenrook hebben een antagonistische werking op zink) dus dit is ook een factor om mee te nemen. Stress speelt ook een grote rol het verbruik van vit. en min.

Symptomen van zinkgebrek zijn o.a.: witte vlekjes op de nagels en verlies van reuk en smaak. Een gebrek aan silicium uit zich vooral door broos haar en brosse nagels, een slechte huid en  broze botten. Echter...deze symptomen kunnen ook op gebrek aan andere mineralen wijzen er is namelijk overlap.

Vitaminen en mineralen beïnvloeden elkaar onderling: sommige remmen af (antagonisten) of hebben juist een wisselwerking. Om aan te tonen òf er daadwerkelijk een tekort is onstaan aan een bepaald element moet er een bloedtest gedaan worden.

De ADH van zink is 15 mg. Van silicium is dit nog niet vastgesteld, wel dat we via ons voedsel ongeveer 1 tot 29 gr. binnen krijgen. Het zit in o.a. water, uien, tarwe, rijst en bieten. Zink zit in volkorenprodukten, (orgaan)vlees, melk, eidooiers en gist. Als je ervan houdt zijn ook oesters aanbevolen.

Omdat er vaak sprake van deficiëntie van meerdere vitamines en mineralen, raad ik aan om een goed multipreparaat te nemen. Je zit dan altijd veilig qua hoeveelheid en heb je uitgebalanceerde samenstelling. Vergeet vooral ook niet de de goede vetten ook essentiëel zijn voor een optimaal funcionerend systeem.

Ik hoop dat ik je wat vooruit geholpen heb met mijn antwoord.

Een vriendelijke groet, Olga Hulzink.

 
Reactie vraagsteller:
Beste Olga,

Dank je wel voor je reactie! Ik had zelf ook aan een multipreparaat gedacht, maar inderdaad gezien de wisselwerking en hulpstoffen die aan preparaten worden toegevoegd hier nog van af gezien. Is het afzonderlijk innemen van zink en silicium dan niet verstandiger? Welk merk(en) adviseer jij, want er is zoveel op de markt.
Hartelijke groet,
Marleen Stiekema
 
Antwoord Beheerder:
Er kleven zowel voor- als nadelen aan het nemen van een multipreparaat. Het voordeel is dat alles op elkaar is afgestemd. Een nadeel zou kunnen zijn dat je alles tegelijk inneemt; sommige mineralen worden ook beter opgenomen op een bepaald dagdeel. Bij de samenstelling van een multi is natuurlijk wel rekening gehouden met de problemen. Als er niet echt een bepaalde deficiŰntie is aangetoond zou ik voor een multi gaan. Onze voeding mankeert nu eenmaal niet alleen silicium en zink; ook magnesium en calcium hebben we hard nodig...ijzer..vit.C. ,A ,en ook D,etc.

Merken: ik vind Vitals een heel betrouwbaar merk; Bonusan en Orthica zijn ook goed. Er zijn nog wel meer goede merken, maar met deze 3 heb ik zelf ervaring. De goedkopere en "winkelketen" merken zijn absoluut af te raden, daar zit eenvoudigweg niet genoeg in qua inhoudsstoffen.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Extra zink en silicium nodig?:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
haar
      [Gesteld in Natuurgeneeskunde]
2007-08-29 08:57:39
diihydrotestosteron..
      [Gesteld in Uiterlijk]
2010-01-03 18:05:44
Buitenlandse partner naar Nederland halen.
      [Gesteld in Vreemdelingenrecht]
2012-01-29 17:15:16
Echtgenoot wil alles samen doen
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2013-06-29 16:39:55

Gemiddelde score Orthomoleculaire Geneeskunde: 7.6 (44x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+