Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Neurologische Stoornissen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Neurologische Stoornissen en krijg online een antwoord van de specialist in Neurologische Stoornissen

Zelf een vraag over Neurologische Stoornissen? Klik hier.
Meer vragen over Neurologische Stoornissen.

Beheerder worden?

De rubriek Neurologische Stoornissen heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Neurologische Stoornissen Klik hier.

RSS over Neurologische StoornissenVragen over Neurologische Stoornissen via RSS. Klik hier.
RSS over Neurologische Stoornissen op jouw website?Vragen over Neurologische Stoornissen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Neurologische StoornissenVragen over Neurologische Stoornissen via E-mail. Klik hier.

Waarom MOET ik brood eten?

[Gesteld op: 14-10-2009]

Toelichting:
Mijn lichaam reageert niet goed op brood. Mijn darmen gaan er van rommelen en ik word er moe van. (Overigens heb ik hoogstwaarschijnlijk geen coeliakie). Maar goed, als ik geen brood eet, voel ik me fitter. Maar langer dan een dag hou ik het niet vol. Dan krijg ik zo'n hoofdpijn of spierspanning. Het heeft dan geen zin om rijst o.i.d te eten. Nee, ik moet echt brood. Dat eet ik dan ook, en dan voel ik me beter. Maar ja, dan beginnen de darmen weer. Ik wil graag van het brood af, maar waarom lukt het nou niet? Ik bedoel, een mens moet brood toch goed kunnen vervangen door rijst en aardappels? Maar het lijkt erop alsof mijn hersenen er anders over denken. Alsof m'n hersenen alleen op brood kunnen werken. Of ben ik misschien brood verslaafd? (Ik vind brood lekker, hoewel ik qua smaak ook zonder kan). Maar wat moet ik nu? Moet ik gewoon even doorzetten, dus dan maar een paar dagen met knallende hoofdpijn lopen? En dat ik er dan "doorheen" ben en zonder brood kan. Of doe ik mijn hersenen (die wellicht alleen op brood functioneren) dan geweld aan? Tja, dat laatste wil ik natuurlijk niet.
Het klinkt misschien overdreven, maar zou een hersenscan o.i.d mij meer informatie hierover kunnen geven? Of heeft u andere ideeen?
Hopelijk kunt u mij (iets verder) helpen.
Al vast dank in elk geval!
Met vriendelijke groet,
Esther
Antwoord:
Beste Esther,

Hartelijk dank voor je vraag. Er zijn miljoenen waarschijnlijk miljarden mensen op de wereld die nooit brood eten. Dus een mens kan makkelijk zonder brood. Sommige mensen zijn verslaafd aan alcohol of roken, misschien heb jij een broodafhankelijkheid.

Het lijkt me zinvol dat je een afspraak maakt bij een diëtiste. Hij/zij kan je voedingspatroon analyseren en tips en adviezen geven.

Bij coeliakie gaat het om problemen met gluten. Als blijkt dat je een glutenallergie hebt dan kan je ook speciaal brood kopen. Er bestaat ook glutenvrij brood.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
 
Reactie vraagsteller:
Beste Marieke Zegelaar,
Dank je voor je snelle reactie! Ik denk dat ik inderdaad een broodafhankelijkheid heb. Heel erg vervelend... Het is me alleen niet zo duidelijk hoe dat werkt in de hersenen. of ze krijgen onvoldoende voedingsstoffen als ik te weinig brood eet (want het lijkt op een hypoglyceamie). Of de hoofdpijn wordt veroorzaakt door iets anders. Naar een dietiste gaan en glutenvrijproducten heb ik al geprobeerd maar t hielp niet...

 
Antwoord Beheerder:
Bij een gezonde voeding (en dit kan echt zonder brood) krijg je voldoende voedingsstoffen binnen. Sommige mensen vinden het prettiger om 6 keer per dag een klein beetje te eten ipv 3 grote maaltijden per dag.

De hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Een soort afkick verschijnsel. Maar het kan ook zijn dat je te weinig drinkt. De lucht in de meeste gebouwen is erg droog. En als je de hele dag alleen maar koffie en zwarte thee drink kan je "uitdrogen". Dit geeft vaak aan het einde van middag hoofdpijn en dufheid. Om te checken dat je voldoende drinkt moet je urine kleurloos en reukloos zijn, net zoals water.

Hoe verslaving werkt in de hersenen weet ik niet precies. Ik heb in ieder geval nooit gehoord dat dit zichtbaar is op een scan. Je kunt je vraag het beste aan een verslavingsdeskundigen vragen. Misschien is het zinvol om een keer een afspraak te maken met iemand die je van je verslaving kan afhelpen. Want je motivatie om brood te moeten eten klinkt precies zoals een rookverslaafde zijn/haar volgende sigarette goed praat of een alcoholist zijn volgende biertje en een eetverslaafde de volgende zak drop en chocolade reep.

Succes - Marieke
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Neurologische Stoornissen:
Amyotrofische Laterale Sclerose
Chronisch Vermoeidheidssyndroom
Delier
Dementie
Duizeligheid
Dystonie
Dystrofie
Epilepsie
Hyperventilatie
Multiple Sclerose
Pijn
Slaapstoornissen
Syndroom Van Gilles De La Tourette
Ziekte Van Huntington
Ziekte Van Parkinson
Gerelateerde vragen aan Waarom MOET ik brood eten?:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
is geroosterd brood slechter dan gewoon brood?
      [Gesteld in Voeding]
2007-06-17 16:32:01
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Wat doe ik verkeerd mbt afvallen?
      [Gesteld in Voeding]
2013-03-03 02:22:23

Gemiddelde score Neurologische Stoornissen: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+