Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Brabant

Zelf een vraag over Interieur-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Interieur-Noord Brabant:
Naam: Caroline Taal
Bedrijf: Kleurentaal kleur en interieur vormgeving
Reactiesnelheid: 185 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Caroline Taal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Interieur-Noord BrabantVragen over Interieur-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord BrabantVragen over Interieur-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Blankeiken meubels, blauwgrijze bank: muren?

[Gesteld op: 14-10-2009]

Toelichting:
Onze woonkamer is 7.85m lang en in voorste ruimte 4.30m breed (waarin raam 2.70m) en achterste ruimte 3.90m (waarin raam+tuindeur 3.05m breed). Tussenstuk is woonkamer iets smaller (1.10m lang x 3.00m breed, wat dus kamer als het ware opdeelt in 2n).
Voorste gedeelte 4.30 breed x 2.95 lang (noorden).
Achterste gedeelte 3.90 breed x 3.80 lang (zuiden).
Tussengedeelte 3.00 breed x 1.10 lang.
1 lange wand zonder ramen en deuren 7,85m lang. Andere wand dus in elk gedeelte 1 deur tegen middenblok aan + blokje wand dat kamer inkomt (het tussengedeelte).

Hebben 3+2 zits in blauw/grijs leer, middenhoutkleur laminaat (gelig?), rode accessoires (waaronder 2 grote schilderijen met half rood/half creme/beige).
Zwarte platte tv/surroundset. Overige meubels in blankeiken (gelig) , waaronder hoge kast. Lichtgrijs/witte lamellen vooralsnog. Mogelijk overgordijnen erbij/ipv of rolgordijn/schuiflamellen, maar in welke kleur?

In voorste kamer willen we kast (tegen lange wand) + eettafel plaatsen, in achterste deel (naar tuin toe) zitgedeelte (tv tegen korte wand met open deur naar keuken en bank tegen lange wand - oosten).

Keuken: heel licht ahornkleur/witte apparaten.

Welke kleuren passen hier het beste bij om warme sfeer te creeren. Vriend denkt aan grijs, ik meer aan bruin.
En de keukenmuur?
Antwoord:

Als ik het zo lees en me een voorstelling probeer te maken van jullie woonkamer, vermoed ik, dat de keuken aan de achterzijde van de woning ligt.

In dat geval is het het meest logisch én praktisch om de eethoek in de buurt van de keuken te situeren. De ruimte van 3,90 m x 3,80 m. leent zich er prima voor om er een royale eettafel kwijt te kunnen. Bovendien, als je de zithoek in dit deel van de kamer maakt, kijk je in de keuken (als de deur openstaat). Dat ervaart men toch vaak als minder gezellig.

Als je een niet te grote kast wil neerzetten, dan raad ik aan om eens te denken aan het volgende. Je verft een vlak op de lange muur, ongeveer ter breedte van het blokje dat de kamer in het midden (ongeveer) versmalt. Het geverfde vlak komt dus tegenover het blok aan de overzijde. Nu is het blok maar 1,10 m. breed, begrijp ik, dus is het mooier om het vlak ca. 1,50 à 1,60 m. te maken, maar wel zo, dat het symmetrisch blijft met het blokje dat de kamer inspringt. Dat vlak verf je van de vloer tot het plafond. Tegen dat vlak zet je een dressoir (of een iets hogere kast, maar lager dan ooghoogte) waar je één of twee mooie schilderijen boven hangt. Een paar mooie lampen erop en je blikvanger (als je de kamer binnenkomt) is àf.

Door een kast/dressoir op deze plaats op de lange muur te plaatsen, bereik je twee dingen. De kast en het vlak op de muur vormen een visuele afscheiding tussen eet- en zitgedeelte. En je houdt op de plaats van zowel het eet- als het zitgedeelte de volle breedte van de kamer om te benutten.

Nu komen we bij de kleurvraag. Bruin - en dan bedoel ik een chocoladekleur - zou ik je afraden. Dat matcht niet mooi met het blauwgrijs van het bankstel en mogelijk ook niet zo mooi met de schilderijen. Echt grijs - van lichtgrijs tot middengrijs - raad ik je ook niet aan. Dit kan nl. wat koel overkomen, zeker gezien de grote ramen in jullie woonkamer. Wel kan het mooi zijn om een hele donkere tint grijs te kiezen voor het vlak op de muur tegenover het inspringende blok. Je schrijft dat je lichteiken meubels hebt. Ik neem dus aan, dat je ook een kast in dezelfde kleur/houtsoort kiest. De kast zal mooi uitkomen tegen een donkergrijze tint. "Rich Grey" of "Royal Grey" van Flexa Pure zouden heel geschikt zijn. Van deze verflijn kun je bij een goed geoutilleerde verfwinkel grote stalen op A4-formaat halen. Van Painting The Past zou "Persian Grey" ook erg mooi zijn.

Het is wel belangrijk dat je de kleurstalen niet alleen op de muur beoordeelt, maar ook bij de meubels. Ookal staat je bank misschien niet tegen de muur of dicht in de buurt van het grijze vlak op de muur, toch moet het wel matchen. Dat kan ik van hieruit, zonder de kleur van de bank gezien te hebben, niet beoordelen. Blauwgrijs kan nl. erg naar blauw hellen, maar kan ook heel grijs zijn.

Eventueel zou je het donkere grijs van het kleurvlak op de lange muur terug kunnen laten komen in een korte wand in de zithoek. Dat zou bijvoorbeeld de zijkant van het inspringende blok kunnen zijn of de korte wand, die haaks op de voorgevel staat. Als je hier je rood met creme schilderijen ophangt, krijg je een prachtig geheel.

Het donkere grijs kun je ook prima matchen met je keuken, omdat deze heel licht van kleur is. Juist een donkere kleur zorgt dan voor een goede balans, terwijl een lichte kleur er een flets, saai geheel van maakt.

Raambekleding: ik ben nooit zo gecharmeerd van lamellen in een woonruimte. Hoe mooi de kleur ook kan zijn, ze blijven een wat koele, zakelijke indruk maken. Liever zou ik dan een vouwgordijn adviseren. Vouwgordijnen passen eigelijk in elke interieurstijl en geven - ook als ze voor een groot deel opgetrokken zijn - een aangeklede, sfeervolle indruk. Omdat een vouwgordijn een prijzige aanschaf is, raad ik vrijwel altijd aan om ze in een neutrale offwhite tint te nemen. Wil je eens van kleuren en/of gordijnen veranderen, dan kunnen de vouwgordijnen toch blijven. Voor de sluitgordijnen zou ik een niet te drukke stof kiezen. Het zijn grote ramen, zowel voor als achter en als je dan een drukke gedessineerde stof kiest, krijg je een erg dominant aanwezige gordijnwand, als je de gordijnen dicht hebt. Ik zou dus liever voor een offwhite gordijn kiezen. Dat klinkt oersaai, maar als je er een border (brede strook) van ca. 0,70 m. aan de onderkant aan laat zetten in bijv. donkergrijs, krijg je ineens een heel stijlvol gordijn. Vind je dat niks, dan kun je ook kiezen voor een gestreept gordijn in bijvoorbeeld offwhite met donkergrijze strepen. Als je niet veel inkijk hebt, kun je ook kiezen voor inbetweens. Inbetween gordijnstof zit qua stofdikte tussen een sluitgordijn en vitrage in. Dit soort gordijnen komen wat luchtiger over echte sluitgordijnen.

Het is een heel verhaal geworden, maar ik hoop dat je wat tips kunt gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Gommers

Interieuradviesbureau Huis & Interieur

www.huis-en-interieur.com

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Blankeiken meubels, blauwgrijze bank: muren?:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Wat voor kleur bank en muren moet ik nemen?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-08-12 21:29:32
lange smalle woonkamer met een lange hoekbank?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-15 21:33:45
Welke kleur op de muur/plafond?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-04-11 21:16:44
kleuradvies muur achter bank
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-08-25 16:20:34

Gemiddelde score Interieur-Noord Brabant: 8.6 (67x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+