Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Hoe help ik mijn man die een depressie heeft?

[Gesteld op: 13-10-2009]

Toelichting:
Mijn man heeft sedert 2 maanden een depressie, hij heeft zichzelf als het ware afgesloten van de wereld. Hij werkt en functioneert nog min of meer, maar daarmee is het wel gezegd. Hij spreekt bijna niet meer tegen de kinderen, tegen mij, tegen zijn familie (hoewel dat iets beter gaat omdat hij ze minder ziet). Hij sluit zich af van alles, wil niets leuk meer doen en slaapt sedert kort niet meer thuis omdat hij steeds wil alleen zijn om te denken. Ik had de dokter erbij gehaald, waardoor hij zeer kwaad is op mij en de medicatie wil hij niet meer nemen. Bij een psycholoog ofzo wil hij niet gaan. Praten met mij of iemand anders wil hij niet doen. Als ik iets voorstel om te doen, zegt hij neen. Hoe kan ik hem dan nog helpen? Want dat wil ik zo graag doen!!!
Antwoord:
Hallo.   Het probleem van u en u man komt best vaak voor .   U man zou eigenlijk in therapie moeten en het grootste probleem met mensen die eigenlijk therapie moeten volgen is dat zij zelf meestel absoluut de laatste zijn om in te zien dat therapie voor hen noodzakelijk is.   Er zijn enkele dingen die u kunt proberen om hem toch te bewegen om therapie te gaan volgen maar dit is zeker niet zonder risico’s.   Mensen die depressief zijn reageren hun frustraties meestal af of de gene die hun het dier baar is , als u man er achter komt dat u hem toch naar de huisarts of therapie probeert te manipuleren kan dit funest voor u relatie zijn , van de andere kant geld als u niets doet zal u relatie er waarschijnlijk ook niet op voor uit gaan.   Om u man therapie te laten volgen moet hij zelf inzien dat dit noodzakelijk is.   Hier voor heeft u enkele mogelijkheden .       -Doe niks en wacht net zolang tot zijn situatie zo verergerd en hij zelf in ziet dat therapie nood zakelijk is , alleen bent u tegen die tijd waarschijnlijk allang gescheiden.       -Zorg ervoor dat meer mensen bijvoorbeeld vrienden en collega’s van u man hem aanspreken op zijn gedrag, des meer mensen die tegen hem zeggen dat hij er wat overspannen en down uit ziet des te eerder hij zelf ook gelooft dat er echt wat aan de hand is.       -Geef bij u man aan dat u overweegt om zelf in therapie te gaan omdat u moeilijk met zijn gedrag kan omgaan en u wilt leren om er in alle omstandig heden voor u gezin te zijn.   Zodra u man toestemt dat u in therapie gaat is de weg naar relatie gesprekken en gesprekken met alleen u man heel dicht bij.   Dit is een hele achterbakse methode die soms wel goed kan werken alleen moet u man er nooit achter komen dat hij gemanipuleerd is.   Ik raad u af om u man teveel onder druk te zetten omdat hij dit tijdens een depressie veel intenser dan bedoeld kan ervaren met alle gevolgen van dien.   Ik wens jullie veel sterkte   Erik .
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe help ik mijn man die een depressie heeft?:

Is een Dysthyme stoornis te genezen
      [Gesteld in Zelfdoding]
2008-01-02 17:14:41
Kan je de hoeveelheid serotonine laten testen?
      [Gesteld in Depressie]
2009-02-08 21:50:19
wij hebben een jack russel(ruwharig) 16 mnd is
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-03-28 19:46:57
ik voel me zo opgejaagd
      [Gesteld in Depressie]
2010-09-15 15:51:59
Moet ik de 1ste zijn om de relatie te beeindigen?
      [Gesteld in Relatietherapie]
2012-02-15 15:35:05

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+