Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Ik heb vaak een zeer been, vaak op dezelfde plek.

[Gesteld op: 13-10-2009]

Toelichting:
Het is soms verschillend. Het is niet zo dat ik elke dag evenveel pijn heb, maar het is wel steeds hetzelfde been. Ook de plek in het been verschuift soms wat. Trap lopen wordt een moeilijke en pijnlijke aangelegenheid. Met paracetamols is de pijn wel weg te krijgen. Doch dit kan toch niet normaal zijn. Eigenlijk heb ik die klachten al een jaar. Ik heb op reuma laten testen. vorig jaar. toen negatief. Deze week weer gegdaan, maar uitslag komt donderdag. Vandaag was ik aan het snuffelen op internet. Omdat ik ook heel moe ben, zelfs na 9 dagen vakantie en echt heel lang uitslapen, heb ik gekeken bij burn out. Daar stond ook bij zere spieren. Zou dit bij mij het probleem kunnen zijn?
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om uit een paar regels tekst te beoordelen waar uw klachten vandaan komen. Voor een goede diagnose heb ik meer informatie nodig aangevuld met een uitgebreid lichamelijk onderzoek.

 

Ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken. Uw klachten komen mij bekend voor. En in mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met beenklachten. En gelukkig reageren de meeste patiënten erg goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Veel beenklachten reageren slecht op pijnstillers, de pijn neemt niet duidelijk af. En het is ook niet ongebruikelijk dat de klachten, als ze niet behandeld worden, lang kunnen duren. Ik kan u geruststellen er is niets dat wijst op reuma. En ik begrijp niet goed waarom er nu voor de tweede keer op de reuma factor geprikt is. Want de kans is zeer groot dat deze weer negatief is, dus niet aanwezig in het bloed. Reuma uit zich meestal op een specifieke manier, en niet zoals u uw klachten hebt beschreven.

Ik vermoed dat u een vorm van ischias heeft. Het woord ischias is afgeleid van een van de grotere beenzenuwen; de nervus (zenuw) ischiadicus. Het is een zenuwbundel die ontstaat uit een samenvoeging van zenuwen vanuit het lage ruggebied. Vanuit de lage rug loopt de ischias zenuw door de bil verder naar de knieholte en vervolgens richting de voet.

In de lage rug en bilgebied is de ischias zenuw relatief het meest kwetsbaar om bekneld of geïrriteerd te raken. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Bij sommige bewegingen kan die pijn scherp en stekend zijn. Als de aandoening verergert, breidt de pijn vaak uit naar de bilspier aan één zijde en soms naar beide zijden. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan de pijn via het dijbeen en de knie zelfs naar het onderbeen uitstralen. De pijn is dan vaak voelbaar aan de achterkant van het been, maar kan ook aan de zij- of voorkant van het been optreden.

Oorzaken van ischias

  • Een veranderde functie van de lage rug, het bekken of het been
  • Overbelasting van de onderrug
  • Afwijkingen aan de wervels of tussenwervelschijven
  • Artrose (slijtage) en artritis (gewrichtsontsteking) in de lage rug en het bekken
  • In de bil loopt de ischias zenuw bij sommige mensen door een spier (piriformis spier). Als deze spier langere tijd samentrekt kan de zenuw ook hier bedrukt raken.
  • Bovenmatige inspanning
  • Overgewicht
  • Een slechte conditie of houding

Ik ken u situatie niet, maar zou kunnen dat u last heeft van een burn-out of overspannen bent. Dit kan verergering geven van lichamelijke klachten. Dus als de rug en of been niet goed functioneert kunt u door de burn-out meer last krijgen.

Bij het eerste consult begint de Chiropractor met het stellen van specifieke vragen over uw rugpijn en over uw algemene gezondheidstoestand. De ischias pijn kan namelijk samenhangen met andere gezondheidsproblemen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Deze bestaat uit verschillende orthopedische, neurologische en chiropractische testen om te kijken waar de pijn vandaan komt en hoe het gesteld is met de beweeglijkheid en soepelheid van alle gewrichten die met de pijn te maken kunnen hebben. Ook zal de chiropractor de functie van de ischias zenuw testen en onderzoeken om te bepalen of er in het verloop van de ischias zenuw beknellingen aanwezig zijn.

In bijna alle gevallen kan de chiropractor ischias klachten behandelen. Heel soms is het echter nodig dat eerst verwijzing naar een huisarts of specialist plaatsvindt, om uitgebreider onderzoek te doen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een MRI of röntgenfoto’s. De behandeling is persoonlijk en toegepast op uw ischias klacht. Is bijvoorbeeld een geïrriteerd gewricht de oorzaak van de klachten, dan kan de chiropractor met verschillende handmatige bewegingstechnieken of “correcties”, het gewricht weer gezond functionerend maken waardoor de klachten veelal verdwijnen. Daadwerkelijke beknellingen of irritaties van zenuwen kunnen in veel gevallen dusdanig worden verminderd dat ze geen aanleiding meer geven tot ischias klachten.

Ik denk dat u er heel verstandig aan doet om een afspraak te maken bij een NCA chiropractor bij u in de buurt. Na een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek kan de chiropractor exact beoordelen waar uw klachten vandaan komt en wat het beste behandelplan is.

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

Ik hoop dat ik uw vraag voldoende heb beantwoord. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die altijd aan een NCA chiropractor bij u in de buurt of de NCA stellen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

 
Reactie vraagsteller:
Ik dank u voor uw snelle reactie. Ik ken een goede chiropractor bij mij in de buurt, Een behandeing door een chiropractor is mij niet vreemd, want daar ben ik wel eens geweest. Ik ga donderdag weer naar de huisarts en bepaal dan met hem welke weg ik ga bewandelen.
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan. En ik hoop dat u snel een oplossing voor uw klachten vindt!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Ik heb vaak een zeer been, vaak op dezelfde plek.:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Hoe kom je tot t punt jezelf t leven te nemen?
      [Gesteld in Zelfdoding]
2007-05-29 15:52:57
Thuis fitniss
      [Gesteld in Fitness]
2008-09-23 19:16:51
help pijn in mij bilspier straalt uit naar kuit
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-02-26 20:00:34
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+