Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier: Home » Beheerders » Roland Sterker
Adverteren op deze site?

Roland Sterker - Beheerder profiel

Naam: Roland Sterker
Bedrijf: Yachtconsult
Functie: Direkteur-eigenaar
Webadres: http://www.yachtconsult.com

Rating:
7.3
Gemiddelde reactiesnelheid:
388
uren
(Beantwoorde vragen: 18)
Beheerde categorieën
Vaarbewijs  

Bedrijfsinfo:
Voor wie Yachtconsult Watersportopleidingen nog niet helemaal bekend voorkomt, even een korte introductie:

Yachtconsult staat voor zeil- en motorboot plezier voor iedereen, die zijn hart verpand heeft aan het water. Zowel de pas beginnende watersporter als de ervaren zeiler op ruim water, kan bij Yachtconsult terecht voor een watersportcursus, zowel theoretisch als praktisch. Ook voor privélessen, zelfs voor speciale vaarcursussen voor vrouwen, die zelfstandig met een schip willen manoeuvreren, zeilen en op de motor varen, worden door Roland Sterker verzorgd!

Hoe bent u met de watersport in aanraking gekomen?
Mijn ouders hadden destijds toen ik nog jong was al een watersportbedrijf, ze zijn begonnen met de verhuur van roeiboten aan hengelaars eind jaren zestig. Dat is in de loop der jaren successievelijk uitgebreid tot een jachthaven met ruim vijfhonderd boten en de verhuur van motor- en zeiljachten, alsmede het geven van zeillessen. Mijn interesse lag niet echt bij het naar school gaan, dus toen mijn ouders aan mij voorstelden: ´Wat wil je gaan doen, naar school? Of gaan werken in het watersportbedrijf?´ U begrijpt het al, dat de keuze niet erg moeilijk was voor een 14-jarige jongen. Vanaf die tijd ben ik al in de watersport werkzaam, tot mijn drieëntwintigste bij mijn ouders, daarna als havenmeester van Jachthaven Nulde aan het Nuldernauw. Bij de aanvang van deze haven in 1970 waren er ca. 50 boten, toen ik daar wegging in 1980 lagen er bijna 500 schepen. De watersport maakte in die jaren een enorme groei door.

Wanneer bent u gestart met Yachtconsult Watersportopleidingen te Roosendaal?
In 1980 ben ik mijn eigen jachthaven gaan bouwen in Harderwijk, waar ik zeil-en motorjachten verhuurde en een zeil- & surfschool had. Dit alles heb ik in 1990 verkocht en in 1991 ben ik gestart met wat nu Yachtconsult is: ´Het geven van theorie- en praktijk vaarcursussen´. Waarvan de vaarbewijscursus de hoofdmoot uitmaakt en op een toenemende mate van belangstelling mag rekenen.

Welke nautische opleidingen heeft u zelf zoal gevolgd?
Ik heb diverse vaardigheidsdiploma´s voor zeiljachten- en motorboten. Ook de benodigde CWO instructeursdiploma´s en ik heb de Opleiderscursus gedaan o.a. voor het opleiden van nieuwe instructeurs. Maar lesgeven moet je denk ik in je hebben en je moet ook een grote affiniteit hebben met datgene waar je les in geeft. Vooral met het geven van theorie cursussen moet je de cursisten die na hun drukke werkdag nog een cursus komen volgen, door je eigen enthousiasme bij de les houden. Vele van mijn cursisten zijn de schoolbanken al reeds jaren ontgroeid en hebben een niet onterechte angst om weer in die schoolbanken plaats te nemen en te moeten gaan leren. De vele leuke reacties van de cursisten die hun examen gehaald hebben zijn dan ook hartverwarmend en zorgen ervoor dat ook ik met veel plezier bijna elke avond weer op die wijze les kan geven.Wat voor soort mensen volgen bij u een watersportcursus?
Dit zijn o.a. beginnende watersporters uit alle geledingen van onze maatschappij zoals daar zijn: een boekhouder, een automonteur, een eigenaar van een schoenenzaak, een leraar, een stratenmaker enz. Kortom, allemaal mensen die geinteresseerd zijn in hun hobby en ontspanning t.w. de watersport. Je hoeft echt geen hoge opleiding genoten te hebben om de theorie tot je te laten doordringen en vragen over de lesstof te kunnen beantwoorden. Maar ook zij die al enige jaren ervaring hebben, willen hun kennis na het behalen van Vaarbewijs I + II weer uitbreiden met het volgen van andere cursussen o.a. marifoon, gmdss, theoretische kustnavigatie, electronisch kaartlezen + gps enz enz...

Welke soorten vaarcursussen worden er door Yachtconsult gegeven en waar?
Yachtconsult verzorgt watersportopleidingen &actue;op maat´ vanaf beginneling tot meer gevorderde! Om u een inzicht te geven in het aantal soorten cursussen, noem ik o.a. Klein Vaarbewijs I + II (aanvulling); marifoon basiscertificaat + GMDSS module; Theoretische Kust-Navigatie; GPS in de praktijk & electronische zeekaarten; praktijkvaren met een kajuitzeiljacht of motorboot; teambuilding op het klassieke zeilschip ´Zinita´ enz. Daarnaast worden er ook op o.a. zaterdagen speciale ´spoedcursussen´ gegeven, voor diegenen die op een doordeweekse avond verhinderd zijn. Overigens kunt u uitgebreide informatie verkrijgen door deze 16 pagina tellende full coulor brochure te bestuderen. Hierin wordt een schat aan gegevens over alle opleidingen overzichtelijk weergegeven.

Zijn er behalve cursussen in klassikaal verband, ook priv&ecute;- en/of lessen in clubverband mogelijk?
Zoals ik u hierboven al vertelde is het volgen van één of meerdere privé opleidingen mogelijk op de zaterdag, maar ook overdag doordeweeks. Sommige mensen willen graag individueel en in een kort tijdsbestek een vaaropleiding volgen, niet gehinderd door startdata, lestijden en cursusplaatsen. Ook zijn er aanvragen bij van watersportverenigingen die in clubverband een watersportcursus willen volgen, veelal in hun eigen clubgebouw of dichtbij hun jachthaven in de buurt. Van belang is ook dat hierdoor het contact en de onderlinge band tussen de clubleden versterkt wordt!! In welke plaatsen kan men via Yachtconsult lessen volgen? Dit is mogelijk in de hierna volgende plaatsen: Bergen op Zoom, Breda, Dinteloord, Dordrecht, Dongen, Etten-Leur, Goudswaard, Rotterdam, Raamsdonksveer, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Willemstad enz. Afhankelijk van het aantal aangemelde cursisten, worden er cursusplaatsen uitgezocht, zodat elke deelnemer zo weinig mogelijk kilometers naar zijn of haar lesavond moet rijden. Een groot voordeel is dat wanneer u op de locatie waar u voor ingeschreven hebt een les niet kan volgen, u op een van de andere locaties de les of lessen in kunt halen, zonder meerkosten!Bent u ook actief op andere gebieden van de watersport, dan alleen maar lesgeven?
Yachtconsult is ook actief op het gebied van charters ´zeilen in de zon´, met andere woorden, u kunt via ons zeiljachten- en/of motorboten huren in zowel Nederland als ook ver daar buiten. U kunt een keuze maken uit o.a. Griekenland, Turkijë, Kroatië, Slovenië, Italië, Ierland, Elba, Mallorca en Corfu. Vooral populair zijn de binnenwateren, kanalen en rivieren van Frankrijk, niet te vergeten: ´als eigen schipper met een boot door Venetië te varen is een onvergetelijke belevenis!´

Sommige schippers willen graag op hun eigen schip privé vaarpraktijkles, verzorgt Yachtconsult dat ook?
Yachtconsult wil graag ´het kompas´ zijn voor iedere watersporter! Bent u een enthousiaste recreatie/toerzeiler en heeft u er plezier in om een gelijkwaardig zusterschip dat voor u uit vaart in te halen? Of wellicht heeft u het gevoel gekregen dat u en uw bemanning nog veel meer uit het schip kunnen halen? Dan is de door Yachtconsult ontwikkelde praktijkcursus ´Varen op uw eigen schip´, echt iets voor u en ook uw gezin! Hiervoor is een doeltreffend systeem ontwikkeld van lesmodules, al naar gelang van uw wensen, basiskennis en praktijkervaring, brengt Yachtconsult u in 1, 3 of 6 dag- delen van 4 uur, die vaardigheden bij die noodzakelijk zijn om geheel zelfstandig en met vertrouwen een schip te kunnen besturen.

Reeds vele (v)echtparen hebben met veel plezier en goed gevolg samen bij mij een vaarcursus gevolgd, met als eindresultaat dat de onderlinge verhoudingen en de samenwerking tussen de bemanningsleden (man-vrouw) sterk verbeterden, en men gaat daarna ook nog eens met veel meer plezier ´samen de boot in´!

Essentieel voor het bedrijven van een ontspannen watersport is, dat je niet bang bent voor het wegvaren en aanleggen, of het schutten in sluizen, of het varen op drukke vaarwegen en rivieren.

Heeft u ervaring in het buitenland voor wat betreft de verhuur van kajuitzeiljachten en motorboten?
Een aantal jaren achtereen heb ik bij diverse verhuurbedrijven in Turkijë en Griekenland gewerkt als ´flottieljeleider´. Dit betekent dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor de gasten die een schip hebben gehuurd, m.a.w. bij het flottielje zeilen staat elke deelnemer in contact (en onder begeleiding) met de flottieljeleider, maar ook om alle voorkomende problemen zo goed mogelijk op te lossen, alsmede om de excursies aan land te organiseren en te verzorgen. Dit garandeert u veiligheid en gezelligheid, bovendien geeft het u de kans kennis te maken met collega-zeilers uit de hele wereld. Tevens heb ik daar een aantal charterbedrijven goed leren kennen voor wat betreft de kwaliteit en de deskundigheid van zulke bedrijven. Daar pluk ik nu de vruchten van omdat ik exact weet wat deze vakantieformules inhouden en ik u uit een groot aantal mogelijkheden kan laten kiezen. Kijkt u maar eens op uw gemak naar de website: www.zeilenindezon.com Ook in Frankrijk is een vaarvakantie met een luxueus motorjacht een aanrader. Varend over rivieren, kanalen en meren, is het alsof een vakantiedroom werkelijkheid wordt

Zijn we nog een onderwerp vergeten tijdens dit interview?
We hebben veel besproken over Yachtconsult Watersportopleidingen, echter er zijn nog 2 dingen die ik de lezers van deze brochure wil mededelen. Er is ook een onderdeel van Yachtconsult dat het klassieke zeilschip ´Zinita´ verhuurt, voor zowel gezellig een dagje ontspannen zeilen met een vaste schipper aan boord, alsmede dat dit schitterende schip van 20,15 mtr. lengte en 3,78 mtr. breedte zich uitstekend leent voor ´teambuilding´.

Tenslotte wil ik nog even kwijt dat Yachtconsult elk jaar een spiksplinternieuwe brochure van ruim 16 pagina´s uitgeeft, boordevol met tips, cursussen, vaarvakanties, zeilcharters enz. enz.

Wilt u ook kennissen, vrienden of misschien uw buren in de jachthaven deze brochure aanbevelen? Belt u mij even en ik stuur ze graag zo snel mogelijk een exemplaar op.

Ik wens alle watersporters een gezond, leerzaam- en zonnig vaarseizoen toe!

Tot op het water of tijdens de cursus!

Roland Sterker
 Persoonlijke info:
Ik ben Roland Sterker van Yachtconsult ik ben reeds jaren in de watersport werkzaam
De kennis is van vader op zoon overgegaan.
Begonnen op de jachthaven van mijn ouders die reeds zeil en motorjachten verhuurden.
Ik heb eigen jachthaven met zeilschool en yachtcharter gehad

Zelf ben ik ook in mijn vrije tijd vaak op het water te vinden

Hetzij met een zeiljacht op de Waddenzee, in de Carieb bij de Heineken regatta, de Oostzee, de Middellandsezee of met een motorboot door de lagune bij Venetië varen maar ook de Vecht, het venetië van Nederland, Giethoorn! Het is nog steeds mijn favorieten tijd besteding!Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+